Carnea este unul dintre alimentele care nu trebuie să lipsească din meniul bebelușului care începe diversificarea. Aceasta este o sursă bogată de proteine, fier, zinc,vitamina A, B12, dar și D. Astfel, este indicat să găsești varianta pe care micuțul tău o agrează când vine vorba de gustul cărnii. Sunt recomandate încă de la 6 luni, preparate cu carne de vită, pui sau curcan.
Iată două rețete ideale pentru perioada de 8 luni.
Carne de pasăre ( pui bio/de țară) cu legume
Pentru această rețetă vei avea nevoie de:
-Carne de pasăre 500 g;
-ceapă 50 g;
-ulei 50 ml;
-dovlecei 750 g;
-roşii 200 g;
-sare 7 g,
-mărar 10 g;
-suc de roșii 10 g.(opțional)
Bucăţile de carne, curăţate şi spălate, se înăbuşă în ulei. Se scoate apoi carnea şi, în sosul rămas, iar alături de ceapă se fierb circa 20 minute. Se strecoară sosul peste carne şi se continuă fierberea până când aceasta se înmoaie. Se adaugă peste carne dovleceii curăţaţi şi tăiaţi rondele, împreună cu roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate felii. Se mai fierb 20-30 min. Se pasează totul cu ajutorul robotului de bucătărie. La sfârşit se presară verdeaţa tocată mărunt. Poate fi servit alături de piure de cartof sau conopidă.
Friptură de vită ( pasată)
-Carne de vită 250 g;
-morcov 100 g;
-rădăcină de pătrunjel 25 g, -păstârnac 25 g;
-cartofi 100 g;
-roşii 10g;
-supă de zarzavat 100 ml;
-ulei 30 ml;
-sare 5 g;
-eventual suc de lămâie 2-3 ml.
Se curăţă carnea de pieliţe şi zgârciuri, se spală şi se pune la fiert alături de restul zarzavaturilor, curăţate şi spălate în prealabil. Când carnea poate fi uşor pătrunsă cu furculiţa, legumele se trec printr-o sită. În sosul obţinut se adaugă ulei, sare şi se mai dă un clocot; se poate acri cu suc de lămâie sau cu 2 linguri de suc de roşii crude.
Când întreaga compoziție este fiartă, carnea ar trebui să se desprindă în bucățele mici. Se pasează amestecul cu ajutorul blender-ului sau robotului de bucătărie.