Dacă la capitolul ciorbe, super sau fel principal, varietatea de preparate este mare în perioada postului, în ceea ce privește seria aperitivelor, multe gospodine sunt mereu în căutare în acest sens. Unul dintre cele mai rapide aperitive de post pe cale le poți pregăti este și foarte sățios. De asemenea, va fi cu siguranță pe placul tuturor.
Salată mexicană – aperitiv de post
Rețeta originală de salată mexicană are în compoziție pastele care conțin ou. De asemenea se pregătesc cu maioneză și carne de pui sau șuncă. Rețeta poate fi reinterpretată în varianta de post, la fel de delicioasă și cu o varietate de ingrediente care îi dau o savoare aparte. Pentru pgătirea ei ai nevoie de :
-400 grame paste fără ou;
-80 grame porumb dulce;
-2 castraveți murați;
-100 grame ciuperci champignon;
-maioneză vegetală pregătită în casă;
-oregano;
-lămâie;
-sare, piper.
Alege paste integrale fără ou sau orice alt tip preferi. În magazine se găsește o varietate de sortimente de paste care îți pot completa rețeta. Din legume, năut, linte sau chiar cânepă, toate pot fi utilizate pentru această rețetă. În timp ce pastele ajung la punctul de fierbere, pregătește maioneza vegetală.
Dacă optezi pentru cea din comerț, cu siguranță gustul preparatului nu va fi același. Pentru maioneza de post ai nevoie de: jumătate de pahar de lapte de soia, muștar, ulei cât cuprinde, sare, puțin suc de lămâie. Folosește un blender și în mai puțin de 5 minute vei avea o veritabilă maioneză de post.
Taie castraveții murați în cubulețe și procedează la fel cu ciupercile. Dacă alegi ciuperci din conservă, procesul va fi mai rapid. Ciupercile crude trebuie să fiarbă minim 3 minute înainte.
După ce pastele s-au fiert, scurge-le de apă și lasă-le la răcit. Ulterior, acestea se amestecă împreună cu porumbul, ciupercile, castraveții murați și maioneza.
După preferințe se poate adăuga mărar verde sau pătrunjel.