Weekend-ul este despre relaxare, despre mese în familie și voie bună. Iar pentru a încununa toate acestea este nevoie și de un desert delicios. Un prânz copios în familie trebuie să se încheia cu un desert de care toată lumea să își amintească. Iar trufele cu ciocolată albă și cocos garantează acest efect.
Preparatul este unul simplu, dar de efect și cu un gust demențial. Rețeta de trufe cu ciocolată albă și cocos este una ușoară, ce se poate executa și chiar de cei mai nepricepuți în bucătărie. Se realizează rapid, cu puține ingrediente și nu necesite talente înnăscute de cofetar. Cu siguranță toți cei care vor gusta din acest desert se vor îndrăgosti de el pe loc.
Ingrediente
- 150 gr ciocolată albă
- 50 ml smântâna pentru frișcă (minim 35% grăsime)
- 5-7 gr ghimbir
- coaja rasa de la 1/4 lămâie
- nucă de cocos
Mod de preparare
Pentru început se înfierbântă smântâna într-o crăticioară și se adaugă ghimbirul tăiat bucăți mici și coaja de lămâie. Se acoperă vasul și se lasă la infuzat aproximativ 10-15 minute. Mai apoi întreg conținutul se strecoară printr-o sită fină (precum cea de ceai). Presați pe solide pentru a extrage cât mai multă smântână.
Mai apoi se pune ciocolata tocată mărunt pe abur și se topește. Atenție sporită ca vasul să nu ajungă în apă și la intensitate căldurii. Ciocolata albă este mai sensibilă la căldură față de cea neagră. Atunci când ciocolata este topită se adaugă smântâna aromată și se amestecă rapid.
Apoi se lasă amestecul să revină la temperatura camerei. În cazul în care compoziția nu este suficient de solidă se poate pune la frigider (cel puțin o oră și apoi se testează). Când aceasta devie suficient de solidă se pot forma bilele. Cu ajutorul unei lingurițe se i-a amestecul și se dă forma unei bile. Fiecare biluță obținută se trece prin nucă de cocos.
Poftă bună!