Acest tort rapid cu mere caramelizate nu este unul festiv ci mai degrabă un desert la îndemâna oricui. Este ideal pentru gustarea zilnică dacă nu ești la dietă. De altfel, atât adulții cât și cei mici vor fi cu siguranță impresionați de gustul acestui „dulce decadent”. Se prepară foarte rapid și are la baza ingrediente puține. Poate fi păstrat zile în șir la frigider fiind la fel de gustos.
Tort rapid cu mere caramelizate
Pentru pregătirea acestui desert vei avea nevoie de:
-2 mere;
-5 ouă;
-8 linguri de făină;
-8 linguri de zahăr pentru blat și alte 4 linguri pentru caramelizat;
-un praf de sare;
-nuci, fistic, migdale (după preferință);
-vanilie;
-coaja rasă de la o lămâie;
-3 linguri de dulceață.
Pentru început pune în tava în care urmează să coci prăjitura cele patru linguri de zahăr pe care le distribui uniform pe toată suprafața acesteia. Pune tava la cuptorul încins la 180 de grade atât timp cât te vei ocupa de compoziția tortului.
Curăță merele de coajă și taie-le rondele de 1,5 cm.
Separă albușurile de gălbenușuri și bate-le spumă alături de praful de sare. Ulterior, adaugă în compoziție și zahărul, gălbenușurile, praful de copt, coaja rasă de lămâie și vanilia. Amestecă totul cu ajutorului unei spatule până ajungi la o compoziție omogenă.
Scoate tava din cuptor și peste zahărul topit așează merele tăiate rondele. Peste acestea toarnă nucile, migdalele sau fisticul. În centrul fiecărei felii de măr, pune câte o linguriță din dulceața sau gemul preferat. Toarnă ulterior compoziția de aluat peste toate acestea și introdu din nou tava la cuptor.
După 30-35 de minute, tortul de mere ar trebui să fie copt. Se răstoarnă cald pe un platou și se lasă la răcit. Opțional, deasupra lui se poate pune frișca pentru un plus de gust și aspect. Acest tort de mere caramelizate se servește cald.