Indiferent de umplutură, torturile se numără printre deserturile preferate de cei mai mulți. De aceea, dacă ai nevoie de o rețetă simplă, dar delicioasă, tortul cu mere este alegerea ideală. Dacă nu adori merele, poți opta pentru alte fructe de sezon, dar fii sigur de faptul că îi poți mulțumi chiar și pe cei mai pretențioși cu acest desert, dar și pe care îl poți pregăti fără a petrece prea mult timp în bucătărie.
Rețetă pentru tort cu mere
Ingrediente:
- 1 kg făină
- 200 g zahăr pudră
- 200 g unt
- 3 ouă
- 300 ml lapte
- 2 pliculeţe
- zahăr vanilat
- 1 pacheţel
- praf de copt
- un praf de sare
- 1 kg brânză dulce
- 5 ouă
- 1 fiolă esenţă de vanilie
- 4 mere
- 200 g stafide
- 200 g alune
- 50 ml rom
- gelatină
Mod de preparare:
Pentru început, se pregătește aluatul, format din făină, unt, ouă și zahăr pudră. Se frământă aluatul, care, mai apoi trebuie lăsat la rece, cel puțin jumătate de oră.
Ulterior, se face umplutura alcătuită din brânză, ouă și esența de vanilie. Se amestecă cele trei ingrediente, ca mai apoi să fie adăugate stafidele care trebuie înmuiate dinainte în rom cel puțin 30 de minute.
Următorul pas este de a zdrobi alunele care mai apoi trebuie adăugate peste stafidele scurse. Ulterior, se pregătesc merele, fructe care trebuie umplute cu amestecul de nuci și stafide.
Aluatul trebuie împărțit în două, ca mai apoi o parte să fie așezată în tava tapetată cu hârtie de copt. Cea de-a doua se pune pe marginile tăvii, iar între timp, poate fi pusă la hidratat gelatina.
Ulterior, se pun merele în formă, ca mai apoi să se vină cu un strat de cremă de brânză. Desertul se lasă la cuptor cel puțin o oră, iar după ce se răcește, poate fi adăugată și gelatina. Aceasta trebuie amestecată cu două linguri de zahăr, iar la final se decorează cu felii de mere sau alune.