Dacă printre deserturile tale preferate se numără crema de zahăr ars, rețeta de tort duce gustul la un alt nivel. Știu, probabil sună complicat, dar cu ajutorul câtorva ingrediente, poți obține un desert cu totul special. Iată cum se prepară.
Rețetă pentru tort cu cremă de zahăr ars
Ingrediente:
Pentru cremă:
- 3 ouă
- 2 gălbenuşuri
- 500 ml lapte (3,5 % grăsime)
- 250 g zahăr
- 1 linguriţă extract de vanilie
Pentru blat:
- 2 ouă
- 80 g zahăr
- 120 g făină
- 1 praf de sare
- 1 esenţă de vanilie
( CITEȘTE ȘI: Rețeta zilei / Tartă cu ceapă, smântână și cașcaval, o idee ideală pentru gustare sau prânz )
Mod de preparare:
Pentru început, se pregătește crema de zahăr ars. Într-un vas, se amestecă ouăle cu gălbenușuri, la care se adaugă zahăr, dar și esența de vanilie. Între timp, poate fi adăugat și laptele și se amestecă pentru câteva minute. După ce amestecul s-a omogenizat, poți să te ocupi de caramelizarea zahărului.
Într-un alt vas, se pune restul cantității de zahăr și se caramelizează. Mai apoi, poate fi turnat într-o tavă și se lasă la întărit. Se toarnă amestecul obținut din zahăr, esență de vanilie, lapte și ouă în tava respectivă, care trebuie pusă într-un alt vas mai mare, umplut cu apă. Se lasă la cuptor la 170 de grade.
Cât amestecul este la cuptor, poți să te ocupi de blat. Pentru el, ai nevoie de albușuri, amestecate cu un praf de sare, mai apoi pot fi adăugate și gălbenușurile, esența de vanilie și făina. Se amestecă bine, iar mai apoi se ia o lingură din blat și se adaugă în amestecul aflat încă în cuptor, dar după ce a început să se coaguleze.
Desertul se mai lasă la cuptor pentru 20 – 25 de minute. După ce blatul s-a răcit, poate fi pus pe un platou, ca mai apoi să îl lași pentru câteva ore la rece. Dacă, în general, torturile trebuie însiropate, rețeta de mai sus îți permite să sari peste acest pas, datorită siropului de caramel.