Acoperit cu fulgi de ciocolată, bucăți de bezea sau coajă de portocală, mousse-ul de ciocolată are un gust intens și este un deliciu pentru iubitorii de ciocolată. În plus, nu este foarte complicat de pregătit. Este chiar unul dintre cele mai simple deserturi care se prepară. Tot ce trebuie să faceți este să fiți meticuloși în alegerea anumitor ingrediente. În acest articol vă oferim un detaliu care va face diferența!
Uneori, rezultatul final seamănă mai mult cu o cremă decât cu un adevărat mousse de ciocolată. În ciuda simplității preparatului, uneori este dificil să se obțină un mousse de ciocolată neted și aerisit, cu o aromă profundă de ciocolată în gură.
Cum să faci o rețetă de succes de mousse de ciocolată?
Pentru ca desertul tău să fie unul reușit, trebuie să fii atent la un mic detaliu, și nu cel din urmă: ciocolata. Într-adevăr, acest ingredient esențial este secretul succesului acestui desert.
Alegerea ciocolatei potrivite pentru un mousse de succes
Foarte puține ingrediente sunt folosite pentru a face un mousse clasic de ciocolată. Cu toate acestea, pentru ca această rețetă să fie un succes, alegerea unei ciocolate de calitate este esențială. Alegeți întotdeauna ciocolată neagră cu 70% cacao pentru o aromă intensă de ciocolată. În plus, spre deosebire de ciocolata cu lapte, acest tip de ciocolată nu este prea dulce și aduce echilibru rețetei tale.
Așadar, regula de bază este: cu cât conținutul de cacao este mai mare, cu atât mai multă ciocolată și mai intens va fi mousse-ul de ciocolată. Ingredientul secret pentru prepararea acestui mousse este sarea. Acest condiment scoate în evidență aromele ciocolatei și adaugă o anumită subtilitate acestui desert.
Cum se prepară o mousse de ciocolată ușor și cremos?
După cum ați înțeles, pentru a obține un mousse gustos și echilibrat, trebuie să vă bazați pe ciocolată. Dar asta nu este tot. Folosirea ouălor crude foarte proaspete este o altă condiție pentru obținerea unei texturi netede și cremoase. Celelalte ingrediente sunt, de asemenea, importante de luat în considerare în timpul preparării:
Iată tot ce ai nevoie pentru a face mousse de ciocolată de casă:
200 g ciocolată neagră (70% cacao)
1 boabă de vanilie, tăiată pe lungime
3 ouă proaspete, gălbenușurile și albușurile separate
Un vârf de cuțit de sare
25 ml de cremă de nucă de cocos (opțional)
1 linguriță de sirop de agave
Luați un bol termorezistent în care veți topi complet ciocolata la bain-marie. Așezați vasul deasupra unei cratițe cu apă fierbinte abia clocotită. Se aduce crema de nucă de cocos la fierbere și se adaugă la ciocolata topită. Apoi se adaugă păstaia de vanilie, răzuind interiorul cu un cuțit pentru a îndepărta semințele. După ce ciocolata este caldă, adăugați gălbenușurile de ou și bateți-le împreună. Cu ajutorul unui mixer, se amestecă albușurile cu sarea și apoi se adaugă simultan siropul de agave.
Continuați să bateți albușurile până se întăresc. Folosind o spatulă de cauciuc, adăugați treptat albușurile la amestecul de ciocolată. Odată ce s-a obținut o textură netedă, turnați mousse-ul în borcane sau în recipiente mici de sticlă și puneți-l la frigider pentru cel puțin două ore sau mai mult. Rețeta dvs. este acum gata și vă puteți bucura de ea.