Reclamă

Revelion 2022. Pentru fiecare sărbătoare sau eveniment important, românii, și nu numai, au o serie de tradiții și obiceiuri pe care le respectă obligatoriu. Pe lângă ținută, obiectele pe care trebuie să le avem în buzunar, sau comportamentul nostru, de Revelion este important și ceea ce mâncăm. Iată care este rețeta zilei de astăzi.

Potrivit tradiției, în noaptea dintre ani este bine să mâncăm salata „Perla neagră”. Se spune că cei care mănâncă acest preparat vor avea noroc cu carul anul viitor. Așadar, ce este salata „Perla neagră” și cum se prepară. 

Rețeta zilei: Salata „Perla neagră”

Avem nevoie de următoarele ingrediente: 

  1. 200 gr carne de vită 
  2. 100 gr nuci 
  3. 4 ouă fierte tari 
  4. Măsline negre mari 
  5. Maioneză de casă (câteva linguri) 
  6. 150 gr cașcaval 

Cum se prepară salata „Perla neagră”

Pentru început, fierbeți carnea, după care tăiați-o în fâșii. Ulterior, tocați nucile cât de mărunt puteți. Dați pe răzătoare cașcavalul și ouăle, însă pe rând, nu le amestecați. După ce faceți aceste lucruri, începeți să pregătiți salata după cum urmează: 

Rețeta zilei | Salata „Perla neagră”, perfectă pentru Revelion. Cei care o mănâncă vor avea noroc în 2023

Puneți câte un strat din carne, nuci, ¾ cașcaval ras și ouă. După fiecare strat, puneți și maioneză. După ce ați făcut câte straturi ați dorit, la final, adăugați peste salata cașcaval ras și măsline. Este foarte simplu de făcut! Poftă bună! 

Se spune că oamenii care vor mânca acest preparat de Anul Nou, vor avea noroc cu carul anul viitor. De asemenea, nu uitați și de celelalte superstiții și obiceiuri. Se spune că la miezul nopții se mănâncă 12 boabe de strugure. Pentru fiecare bob mâncat, se pune câte o dorință.  

De asemenea, și ținuta pe care o purtăm este importantă în noaptea dintre ani. De Revelion se poartă roșu. Cei care se vor îmbrăca în această culoare vor avea parte de un an bogat și de multă fericire. Dacă nu aveți niciun obiect vestimentar de culoare roșie, atunci ar fi indicat ca lenjeria intimă să aibă această culoare. 


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro