În fața unui desert delicios, nimeni nu poate rezista. Iar rulourile cu vanilie se încadrează perfect în categoria prăjiturilor pe care nu le poți refuza. Aluatul fraged, mângâiat de crema ușoară de vanilie aduc o bucurie papilelor gustative. Rețeta este una ușoară, de succes și cu siguranță toți de la masă se vor lupta pentru ultima bucată.
Rețeta de rulouri cu vanilie este una ușoară, ce se poate executa chiar și de către începători. Cu ingredientele potrivite și puțină atenție, oricine poate scoate un desert delicios. Rețeta nu necesită multe ingrediente și nici nu implică tehnici grele de patiserie. Treaba merge repede, iar rezultatul o să vorbească de la sine.
Ingrediente
Aluat
- 340 gr faină albă
- 10 gr amidon
- 200 gr unt gras (80%)
- 1 gălbenuș de ou
- 200 gr smântâna acra (25% grăsime)
- 1 lingura oțet
- 1/2 linguriță sare
Crema Chantilly
- 1 porție crema de vanilie
- 100 ml smântâna dulce pentru frișca (35% grăsime)
Mod de preparare
Pentru aluat se pune făina, amidonul și untul tăiat cuburi în robot și se mixează scurt (câteva pulsuri) până făina arata ca un pesmet. Mai apoi se toarnă peste faina smântâna amestecata cu gălbenușul, sarea și oțetul și se frământă ușor cu mâna (băgați mâna dedesubt și aduceți făina deasupra, apăsând să se lipească) doar până aluatul se leagă.
Apoi se taie aluatul în două bucăți egale, se învelesc în folie de plastic, se aplatizează și se lasă la frigider (2-3 ore sau peste noapte). Apoi, se întinde fiecare bucată de aluat în foaie subțire. Se taie fâșii late de 1 – 1.5 cm. Se învârt fâșiile, având grija ca marginile să se suprapună ușor, pe tuburi metalice de aproximativ 10 cm lungime si 2.5 – 3 cm grosime. Pe măsura ce se formează rulourile se pun în frigider pentru a nu se înmuia aluatul.
Când rulourile sunt gata se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coc la cuptor 180C timp de 20 minute. Mai apoi se scoate tava și se scot tuburile din rulouri, iar totul merge la cuptor pentru alte 5-8 minute.
Cât timp rulourile se răcesc ne putem ocupa de cremă. Se bate smântâna frișcă, în așa fel încât să stea pe tel. Apoi se încorporează în crema de vanilie (se poate folosi orice cremă instant de vanilie). Frișca în crema de vanilie va face toată compoziția să fie mult mai fină și aerată.
Apoi cu un posh sau o pungă tăiată într-un colț se umplu rulourile cu crema obținută. Introduceți vârful la jumătatea ruloului, apăsați și umpleți acea jumătate. Umpleți apoi cealaltă jumătate de rulou. La final rulourile se pudrează cu zahăr.
Poftă bună!