Reclamă

Aparatele „Multicooker” au devenit rapid populare în rândul oamenilor care vor să mănânce mâncare gătită, dar care nu au timp să gătească. Așadar, aceste „oale minune”, te ajută să prepari orice fel de mâncare, într-un timp record. Iată un exemplu de o rețetă pe care o poți încerca la o oală Multicooker: Roșii umplute cu ficat.

Ingrediente:

  • Roșii mari
  • 200 grame ficat de pui
  • 1 ceapă
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • Piper
  • 1 linguriță busuioc
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 1 linguriță răsă marar uscat
  • 1 lingură răsă pesmet.

Rețeta zilei | Roșii umplute cu ficat la Multicooker

Mod de preparare:

  • Spală roșiile și taie-le capacul. Scoate miezul cu o lingură și așază-le cu gura în jos pe un tocător pentru a se scurge de zeamă.
  • Curăță și toacă mărunt ceapa. Încinge uleiul într-o tigaie și adaugă ceapa și 2-3 linguri de apă. Călește ceapa timp de aproximativ 4 minute până devine moale.
  • Spală bine ficatul și lasă-l în apă rece timp de 5 minute. Apoi, scurge-l pe o sită.
  • Încinge o tigaie antiaderentă și rumenește ușor ficateii pe ambele părți, fără ulei.
  • Tocă ficatul mărunt și amestecă-l cu ceapa călită, puțin pătrunjel verde tocat, pesmet, sare, piper și marar uscat.
  • Curăță usturoiul, pisează-l și adaugă-l în compoziția cu ficat, amestecând bine ingredientele.
  • Miezul de roșii îl pui în blender, adaugi sare, piper și busuioc, și mixezi până obții un piure.
  • Turnează piureul de roșii în vasul multicooker, adaugă o cană mică de apă și introdu aparatul în priză. Apasă funcția „Cook” (fiert), setează timpul la 5 minute și apasă „Start”.
  • După cele 5 minute, apasă butonul „Keep Warm” (păstrare cald) și deschide aparatul.
  • Umple roșiile cu amestecul de ficat, așază-le în vasul multicooker, selectează funcția „Steam” (înăbușire) pentru 15 minute și apasă „Start”.
  • După cele 15 minute, apasă „Keep Warm” (păstrare cald), apoi funcția „Bake” (coacere) pentru 10 minute.
  • Când este gata, scoate aparatul din priză și lasă roșiile să se răcească puțin înainte de a le servi.

Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro