Cu siguranță preferi rețetele simple și delicioase, mai ales atunci când vine vorba despre cină. După programul de la birou, atunci când ai de hrănit întreaga familie, este ideal să cele mai ușoare opțiuni. Trebuie însă să ții cont de preferințele tuturor pentru pregătirea unei mese. Cu pui alături de o garnitură de ore nu vei da greș în mod clar. Alături de o salată asortată sau chiar murături, meniul este unul pe cinste!
Pulpe de pui cu pilaf pregătit după rețeta bunicii
Pentru această rețetă ai nevoie de :
-4-6 pulpe de pui ( superioare sau inferioare, după preferințe);
-10 grame de unt;
-verdeață/condimente;
-sare/piper.
Pentru pilaf
-300 grame de orez;
-2 cepe;
-1 ardei gras;
-suc de roșii 50 ml;
-ulei de măsline;
-sare/piper;
-supa de legume (opțional)
Pentru un gust desăvărșit al acestui preparat este ideal să folosești o carne de pui de țară. Alege varianta bio a cărnii pentru sănătatea ta și a familiei. Începe prin a spăla bine pulpele de pui. Lasă untul la temperatura camerei și amestecă-l ulterior verdeața pe care o preferi. Poți folosi mărar, pătrunjel, salvie, rozmarin sau orice altă preferință ai în acest sens.
Unge cu amestecul de unt, verdeață, sare, piper, pulpele de pui. Așează-le într-o tavă și pune totul la cuptor pentru 1 oră la 200 de grade.
Separat curăță și toacă ceapa alături ce ardei și morcov. Pune-le la călit alături de o lingura de ulei de măsline. Când ceapa devine transparentă, adaugă sucul de roșii, orezul și apa. La trei părți de apă, adaugă una de orez.
Acest mod de a pregăti pilaful sau în general, orezul te ajută să nu dai greș. Lasă pilaful la foc mic la fiert timp de 20 de minute. După ce pulpele s-au gătit poți opta pentru a le așeza peste pilaf. Fuziunea de gusturi va fi aparte. Se poate servi alături de salată asortată sau murături.