Cine nu adoră deliciosul pui fraged în crustă? Varianta preparatului oe care o găsești în restaurantele fadt food nu este deloc recomandată. Cu atât mai puțin copiilor. Astfel, dacă vrei să te bucuri la tine acasă de un asemenea festin, poți opta pentru această rețetă. Se prepară simplu și mai ales rapid. Ai nevoie de puține ingrediente și nu trebuie să te bazezi pe vreun talent aparte în bucătărie. În plus, poți pregăti un astfel de pui fraged alături de copii. Cu siguranță va fi distractiv să îi implici in pregătirea mesei.
Pui fraged în crustă fină
Pentru a pregăti această rețetă ai nevoie de :
-400 grame piept de pui;
-iaurt grecesc;
-muștar dulce;
-zeamă de lămâie;
-pesmet, fulgi de porumb, tortilla din porumb, oricare după preferințe;
-parmezan;
-2 ouă;
-sare, piper.
Trebuie să știi că un o carne fragedă se poate obține doar dacă optezi pentru a pune carnea în baiț. În acest caz, amestecul care o va frăgezi este compus din iaurtul grecesc, muștarul și zeama de lămâie. Amestecă-le într-o compoziție omogenă în care scufunzi pieptul de pui tăiat în fâșii. Este important ca puiul să petreacă minim 1 oră în acest tip de baiț pentru a se frăgezi. Dacă îl poți lăsa peste noapte, carnea va fi și mai fragedă.
Astfel, după minim o oră, o poți scoate din amestecul de iaurt și muștar.
Trece fiecare bucată de carne prin ou, fulgi de porumb sau tortilla din porumb mărunțite. De asemenea, procedeul poate fi realizat și cu pesmet. Etapa finală presupune să treci bucățile de pui prin parmezan.
Așează rând pe rând bucățile de pui pe o tavă și pune totul la cuptor pentru 40-45 de minute. Acest delicios pui fraged poate fi servit cu sos de usturoi și cartofi.