Reclamă

Prăjitura Figaro este unul dintre deserturile ale căror rețete sunt păstrate în rețetarele bunicilor. Este o rețetă veche care are la bază ingrediente puține. Gustul final este însă de-a dreptul inedit, inegalabil multor prăjituri din cofetării.

Rețetă prăjitura Figaro:

Dacă îți plac prăjiturile cu aluat fraged, atunci cu siguranță aceasta se va număra printre favoritele tale. Prăjitura Figaro are un timp de pregătire de mai puțin de 1 o oră și jumătate. Poate fi un desert ideal pentru mesele de sărbători, dar și o gustare ideală pentru copii în timpul săptămânii. Pentru a o pregăti ai nevoie de :

-500 de grame făină;

-200 grame de unt;

-4 gălbenușuri;

-80 grame de zahăr pudră;

-zahăr vanilat;

-apă rece sau puțin iaurt/lapte, până la omogenizare.

Pentru stratul superior:

  • – 300 grame gem ( la alegere);
  • – 6 albușuri care vor fi transformate în bezea;
  • – 50gr zahăr pudră pentru pregătirea bezelei.
  • – un praf de sare.
  • Peste făină adaugă untul, gălbenușurile, zahărul vanilat, și câteva linguri de lapte/apă sau iaurt. Amestecă energic până ce aluatul devine compact. Trebuie să obții un aluat lipicios și smărâmicios. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt,întinde cu ajutorul mâinii acest aluat într-un strat egal. Pune aluatul la cuptor la 170 de grade pentru 10-12 minute.

    Între timp bate albușurile bine și adaugă treptat peste ele, zahărul. Scoate blatul de prăjitură din cuptor și întinde peste el un strat generos de gem/dulceață. Peste acesta toarnă bezeaua și distribuie-o în mod egal peste prăjitură. Pune din nou totul la cuptor pentru 20 de minute.

    Când bezeaua devine aurie, cu siguranță desertul este gata de scos din cuptor. Conform rețetei vechi, prăjitura se lasă în cuptor până a doua zi când se porționează, rece.

    Rețeta veche de prăjitură Figaro era pregătită odinioară cu untură. Pentru o frăgezime aparte a aluatului poți înlocui untul cu untura.

    În loc de 200 de grame de unt, folosește 175 de grame de untură.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro