Oamenii care au încercat deja experiența unei diete draconice știu că efectul yoyo este iremediabil. Când ne restricționăm dieta și schimbăm plăcerea culinară cu reguli dietetice rigide, nu este neobișnuit să acumulăm kilograme de-a lungul anilor.
În realitate, pentru a pierde în greutate într-un mod sănătos și durabil, este necesară o schimbare a stilului de viață.
În acest sens, descoperă o rețetă de prăjitură de ciocolată cu doar 50 de calorii care a avut un mare succes pe rețelele de socializare.
Pentru mulți oameni, ciocolata este un răsfăț care trebuie evitat atunci când țin dietă. Totuși, s-ar părea că integrând această mâncare de plăcere în rețete sănătoase, poți obține o gustare atât delicioasă, cât și sănătoasă. Descoperă rețeta prăjiturii de ciocolată.
Prajitura de ciocolata de 50 de calorii
Pentru cei mai lacomi, acest desert cu puține calorii îți va satisface papilele gustative fără a-ți compromite silueta. Într-adevăr, prăjitura nu conține unt, făină sau zahăr alb, și rămâne absolut gustoasă. Publicată pe canalul de Youtube al Emmei Fontanella , patiser urmarită de milioane de abonați, această rețetă este ideală pentru cei care vor să slăbească.
Pentru prăjitură vei avea nevoie de:
– 80 ml lapte de migdale
– 180 g iaurt grecesc fără zahăr
– 50 g cacao amară fără zahăr pudră
– 60 g fulgi de ovăz
– 3/4 linguriță bicarbonat de sodiu
– 100 g stevie sau fructoză
– un ou
– Câteva picături de extract de vanilie
Pentru ganache (opțional), veți avea nevoie de:
– 45 ml lapte de migdale
– 1 lingura iaurt grecesc neîndulcit
– 1 lingura stevie sau fructoza
– 50 g ciocolata neagra cu 70% cacao fără zahăr adăugat
NB: O felie de prăjitură are aproximativ 50 de calorii. Dacă adăugam ganache-ul, aportul energetic al desertului se ridica la 90 de calorii dar rămâne foarte scăzut. Așa că nu te priva de această plăcere suplimentară!
Pregătirea
Urmați cu atenție pașii de mai jos pentru a obține un tort suculent:
– Preîncălziți cuptorul la 160°C
– Amestecați într-un castron laptele de migdale și iaurtul grecesc apoi încălziți totul într-o cratiță la foc mic timp de 5 minute
– După ce luați cratiță de pe foc, adăugați pudra de cacao, stevia, întregul ou și amestecați totul cu un tel
– Fierbeți fulgii de ovăz apoi adăugați-i la amestec
– Adăugați bicarbonatul de sodiu și amestecați totul
– Turnați preparatul într-o formă de silicon și coaceți 35 de minute
– La sfârșitul coacerii, lăsați prăjitura să se răcească timp de 10 minute înainte de a se desface
Acum că prăjitura este gata, mai trebuie sa iti pregătești ganache-ul. Pentru a face acest lucru, amestecați pur și simplu laptele de migdale , iaurtul grecesc și stevia într-un castron. Apoi, topiți ciocolata neagră la bain-marie și adăugați-o la amestec. Ganache-ul tău este gata și trebuie doar să-l lași să se răcească timp de cincisprezece minute înainte de a-l întinde pe prăjitură.