Dacă vreți să vă invitați prietenii și familia la masă și sunteți în pană de idei pentru un desert, există o rețetă excelentă pe care o puteți face în doar 10 minute. Se numește regula celor 12 linguri și poartă numele acestui celebru tort, care poate fi făcut chiar și de copii. Tot ce ai nevoie este să știi să numeri până la 12 și să ai o lingură!
Iată rețeta pentru acest tort rapid și ușor de făcut, care cu siguranță va impresiona și va încânta oaspeții tăi!
Rețeta prăjiturii de 12 linguri
Nu trebuie să petreceți ore întregi în bucătărie pentru a vă surprinde familia sau oaspeții. Puteți face ceva simplu, rapid și delicios, care îi va uimi pe cei dragi, fără a avea nevoie de un cântar și de un aparat de măsură.
Prăjitura cu 12 linguri are o aromă de lămâie și poate fi consumată ca desert după masă sau pentru un eveniment special.
Conține doar 190 de calorii, deci este potrivit pentru cei care țin regim. De asemenea, dacă nu vă place lămâia, o puteți aromatiza cu mentă, vanilie, portocală sau ciocolată neagră.
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gătire: 40 minute
Timp total: 50 minute
Porții: 8
Calorii: 190 (cu îndulcitor) – 240 (cu zahăr brun)
Iată de ce veți avea nevoie
Ingrediente:
3 ouă
sucul de la 1 lămâie + coaja rasă
1 pachet de praf de copt
Un vârf de cuțit de sare
12 linguri :
zahăr brut din trestie de zahăr (sau 12 lingurițe de îndulcitor, cum ar fi stevia)
ulei de floarea-soarelui
făină
apă la temperatura camerei
După ce ați pregătit toate ingredientele, iată care este metoda de preparare
- Porniți cuptorul și setați temperatura la 180 de grade celsius.
- Se unge cu unt și se toarnă făină într-o formă de tort cu diametrul de 20 cm
- Bateți ouăle cu îndulcitorul sau zahărul din trestie până obțineți un amestec frumos și pufos
- Se adaugă coaja rasă și sucul de lămâie
- Se adaugă sarea și uleiul
- Începeți să adăugați făina cernută cu o sită pentru a nu se forma cocoloașe și amestecați
- În timp ce continuați să amestecați, turnați suficientă apă pentru a face amestecul omogen.
- Se dă la cuptor pentru 40 de minute și se verifică după aceea cu o scobitoare dacă este bine coaptă. Se recomandă să se lase să se răcească înainte de servire.
Poftă bună!