Prăjitura brownie în engleză, „negresă” pe plaiurile noastre, este una dintre cele mai delicioase deserturi. De altfel, este preparată în întreaga lume, adaptată în funcție de preferințe însă având ca bază aceeași compoziție plină de ciocolată. Pregătirea acestei rețete se face foarte rapid, iar rezultatul este unul absolut delicios.
Prăjitura brownie cu ciocolata și nuci
Poți pregăti prăjitura pentru mesele festive de sărbători sau pur și simplu în perioadele în care vrei să te bucuri alături de cei dragi de un desert cu aromă de ciocolată.
Pentru pregătirea rețetei ai nevoie de:
- 200 grame de făină;
- 7 ouă;
- 100 grame unt;
- 150 de grame de zahăr;
- 1 ciocolată neagră | cu lapte;
- 60 grame cacao;
- Nuci /fistic/caju/nuci pecan ( oricare dintre ele, după preferințe);
- Praf de copt
- Un praf de sare;
Pentru această rețetă nu va fi nevoie să bați separat albușurile spumă separat. Toate ingredientele se amestecă treptat însă. Cu ajutorul unui mixer bate ouăle întregi alături de zahăr. Între timp, topește ciocolata la bain marie sau la cuptorul cu microunde. Adaugă ciocolata topită peste ouă și procedează la fel și cu cele 100 de grame de unt topit. Peste compoziție pune făina în ploaie, alături de cacao și de praful de copt. Adaugă la final bucăți de nuci pe care le toci în funcție de preferințe. Dacă vrei un conținut mai „crunchy” al prăjiturii brownie poți lăsa cât mai mari nucile.
Toarnă compoziția în tava de copt și introdu totul la cuptor la 180 de grade pentru 15-20 de minute.
Pentru un plus de savoare, topește încă o ciocolată peste care adaugă două trei linguri de frișcă lichidă. Adaugă glazura peste prăjitură și lasă-o la rece pentru minim o oră. Prăjitura brownie cu ciocolată și nuci se poate servi și alături de înghețată.
Pentru o variantă dietetică poți folosi făina de migdale si ciocolata neagră în pregătirea prăjiturii brownie.