Cu siguranță gustul acestor plăcinte te vor purta spre copilărie. Dacă alegi să le prepari pentru cei dragi, vor avea cu siguranță succes garantat. În plus, nu vei mai avea dorința de a cumpăra produse de patiserie, după ce vei observa cât de ușor le pregătești. Sunt o variantă excelentă de gustare și pentru cei mici.
Rețetă plăcinte la tigaie cu cartofi și brânză
Aceste plăcinte la tigaie pot fi pregătite cu umplutură de brânză, cartofi sau orice altă preferință ai. Se păstrează fragede câteva zile la rând. Pot fi ținute la frigider și reîncălzite atunci când dorești.
Pentru a pregăti aceste delicioase plăcinte ai nevoie de următoarele ingrediente:
-600 grame de făină;
-80 grame de unt;
-1 ou;
-7 grame de drojdie;
-sare;
-o linguriță de zahăr pentru activarea drojdiei.
Pentru umplutură;
-250 grame telemea rasă;
-3 cartofi fierți.
Peste făina cernută adaugă toate ingredientele uscate și amestecă. Ulterior poți adăuga oul, alături de iaurt și unt. Peste compoziție începe să adaugi apa călduță până obții o compoziție omogenă. Untul topit adăugat în aluat va face ca acesta să fie ușor de frământat. Astfel, acest proces va fi ușor.
Nu este necesar să frămânți mai mult de 10 minute pentru acest aluat. După frământare, acoperă vasul în care se află aluatul și lasă-l la crescut minim 30 de minute.
După jumătate de oră, aluatul ar trebui deja să își dubleze volumul. Formează bile de aluat de dimensiunea unui ou din care întinzi o foaie rotundă. În interiorul acestora adaugă brânza telemea și cartof zdrobit. Strânge umplutura în interior și întinde fără să apeși plăcinta.
Unge o tigaie cu unt și prăjește rând pe rând, la foc mic, plăcintele.
După preferință, deasupra poți rade extra brânză telemea, parmezan. De asemenea, pot fi servite cu iaurt sau chefir.