Plăcinta cu mere este în mod cert unul dintre deserturile pe care nimeni nu îl poate refuza. Pregătită sub diferite forme, gustul preponderent al acesteia rămâne însă cel de măr și scorțișoară. Plăcinta cu mere poate fi realizată cu aluat fraged, foi fine, aluat turnat sau foietaj. Pentru această rețetă de plăcintă îți propunem cel mai ușor și rapid aluat pe care îl pregătești cu doar câteva ingrediente. În plus, te bucuri rapid de un desert excelent.
Rețeta de plăcintă turnată cu mere
Denumirea populară de plăcintă „turnată” vine de la faptul că aluatul este unul lichid, care poate fi așezat direct în tavă. Plăcinta cu mere turnată se coace însă în două etape. Procesul este însă destul de rapid, astfel că nu ai de ce să îți faci griji.
Pentru a pregăti această rețetă ai nevoie de :
-3 ouă;
-350-400 grame de iaurt;
-8 linguri de făină;
-8 linguri de zahăr;
-vanilie;
-coaja rasă de lămâie.
-1 praf de copt.
Pentru umplutură:
-3 mere mari;
-zahăr brun;
-o linguriță de scorțișoară.
ste făină, adaugă cele 3 ouă, iaurtul și zahărul. De asemenea, esența de vanilie și coaja de lămâie rasă. Amestecă totul până obții o compoziție omogenă, cremoasă. Împarte acest aluat în două părți egale. Prima parte o poți turna într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Separat, spală merele și rade-le apoi pe răzătoarea mare. Dacă alegi să folosești robotul de bucătărie pentru acest proces, vei obține o compoziție mai moale,precum cea de piure de mere.
Opțiunea de a rade merele este ideală pentru acest desert. Amestecă merele rase cu scorțișoara și zahărul brun. Între timp pune tava cu prima parte a compoziției de plăcintă la cuptor, la 180 de grade. După 13-15 minute, prima foaie de blat este gata. Scoate tava din cuptor și așează peste aceasta merele rase. Peste ele toarnă ultima parte a aluatului lichid.
Plăcinta se poate servi și caldă, pudrată cu zahăr. De asemenea o poți păstra câteva zile la frigider.