Ne apropiem de perioada verii, astfel că numeroase obiceiuri alimentare ni se schimbă. La capitolul deserturi alegerea devine extrem de dificilă, deși variantele sunt numeroase. Nu doar înghețata poate fi „dulcele” de care să te bucuri pe parcursul zilelor călduroase ci și… plăcinta! Nu, nu vorbim despre cele calde și aburinde care reprezintă un deliciu în sezonul rece ci despre plăcintele bune se servit de la frigider.
Plăcintă cu iaurt delicioasă și răcoritoare
Dacă vrei să te bucuri de acest desert minunat, care rezistă multe zile la frigider și poate fi consumat în fel și chip, încearcă rețeta.
Ai nevoie de;
-2 pachete de foi de plăcintă;
-400 ml iaurt;
-8 ouă întregi;
-2 linguri de smântână;
-vanilie, lămâie, rom;
-stafide sau merișoare (opțional)
-zahăr (preferabil brun).
-un cub de unt.
Rețeta este una extrem de ușoară, astfel că o poți pregăti chiar alături de cei mici. Va fi o activitate foarte distractivă pentru ei.
Unge o tavă cu unt, având grijă să acoperi și marginile. Astfel, nu riști ca plăcinta să se lipească de pereții ei. Desfă foile de plăcintă din cele două pachete și rupe-le rând pe rând în tavă. Ai nevoie ca acestea să fie fărâmițate inegal, așa că totul va merge repede. Separat bate ouăle cu un praf de sare, adăugând ulterior zahărul, aromele, iaurtul și smântâna. Poți adăuga și stafide dacă le preferi.
De asemenea merișoarele sau orice alt fruct deshidratat poate fi adăugat în compoziție. Toarnă întregul amestec peste foile mărunțite din tavă. Nivelează totul și pune la cuptor pentru 40-45 de minute la foc mic.