Iată o rețetă simplă care te scoate din impas.

Dacă ești în pană de idei, noi venim cu o rețetă delicioasă, dar simplă. Nu vei petrece prea mult timp în bucătărie și te vei bucura de un preparat delicios. Până și cei care nu se pricep prea bine la arta gastronomică, pot încerca să gătească. Este vorba despre piept de pui cu miere, muștar și usturoi. Iată cum se prepară. 

Rețetă pentru piept de pui cu miere, muștar și usturoi

Ingrediente:

  • 2 bucăți piept de pui, dezosat și fără piele (800 g)

Pentru marinadă:

  • 2 linguri miere
  • 2 linguri sos sweet chilli
  • 1 lingură muștar
  • 1 lingură ketchup
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingură ulei
  • 4 căței de usturoi, zdrobiți
  • 1 linguriță fulgi de ardei iute, opțional
  • sare
  • piper
  • 1 lingură semințe de susan, pentru decor

( CITEȘTE ȘI:  Rețeta zilei / Cum să faci cea mai delicioasă pizza chiar la tine acasă )

Pexels

Mod de preparare:

Pentru început, se spală carnea și se taie pieptul de pui în două bucăți. Într-un bol se amestecă mierea, sosul chilli, muștarul, puțin ketchup, sos se soia, ulei, usturoiul, ardeiul iute, sarea și piperul. Se ung bucățile de carne cu marinadă și se lasă la frigider cel puțin patru ore.

Se scoate carnea de pui din marinadă și se lasă la prăjit într-o tigaie antiaderentă, care a fost unsă dinainte cu puțin ulei. Se lasă la prăjit 4-5 minute pe fiecare parte, iar după ce a fost scoasă din tigaie, se pot adăuga semințele de susan.

Pentru un preparat delicios, poți să faci o salată tabule, care se va completa perfect cu gustul cărnii.

Pentru asta, ai nevoie de:

  • Bulgur
  • 50 g Pătrunjel
  • 15 g Frunze de mentă
  • 150 g Castraveţi
  • 200 g Roşii cherry
  • 3 buc. – 30 g Ceapă verde
  • ½ buc. lime
  • 20 g vlăstari de floarea-soarelui
  • După gust Sare, piper, chimion
  • Ulei de măsline

Într-o oală, se fierbe bulgurul, se taie pătrunjelul, frunzele de mentă și vlăstarii de floarea-soarelui, ca mai apoi să fie adăugate roșiile și castraveții și ceapa verde. Se face dressingul din sucul de lime, ulei de măsline, sare, piper și chimion.

Distribuie

21 de ani, studentă la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. Pasiunea pentru scris, curajul și dorința de a fi mereu conectată la actualitate au determinat-o să aleagă acest drum. Scopul ei este să profeseze în domeniul pe care l-a ales din băncile școlii. Își dorește să se promoveze și să se adapteze la schimbările presei.