Pastele reprezintă un preparat important din bucătăria italiană, dar au fost preluate de toată lumea.

Este au avut parte de numeroase modificări de-a lungul anilor, iar acum, sunt iubite oriunde în lume. Astăzi îți vom prezenta o rețetă cu pui și ciuperci, la cuptor. 

Despre paste se cunosc destul de multe lucruri, în special, cât de delicioase sunt ele. Există numeroase metode de preparare, iar ingredientele care se folosesc sunt la îndemâna oricui.

CITEȘTE ȘI: Rețeta zilei / Cum prepari cel mai delicios mic dejun

Rețeta de paste cu pui și ciuperci este perfectă pentru oricine. Indiferent că îți dorești un prânz sau o cină consistentă, preparatul de mai jos este pentru tine. Atât cei mare, cât și cei mici îți vor mulțumi pentru alegerea făcută.

Ingrediente

300g piept pui
•250g ciuperci
•3 căței usturoi
•Sare, piper, oregano, boia
•200ml smantana gatit
•100ml apa de la paste
•100g parmezan

Pentru gratinare:
•100g mozzarella
•40g parmezan
•20g pesmet

Sursa foto: luckycake

Mod de preparare

Puiul se taie în cubulețe și se va pune la rumenit într-o tigaie cu puțin ulei. Vom trece la ciuperci, care se vor mărunți și ele. Se adaugă peste cubulețele de pui alături de usturoiul tăiat. Se pune sare, piper oregano și boia, în funcție de gustul personal și se lasă să scadă ciupercile.

Separat, într-o cratiță se pun pastele la fiert cu puțină sare. Când sunt aproape gata, se oprește focul. Peste pui se va adăuga smântâna dulce și 100 de ml de apă de la paste.

Ele se vor pune deasupra împreună cu 100 de grame de parmezan și se amestecă pentru a se forma un sos delicios. Se pot consuma și așa, dar pentru a fi gratinate mai este un singur pas.

Urmează să se pună mozzarella, parmezan și pesmet deasupra și se mai bagă la cuptor la 180 de grade timp de 15-20 de minute.