Reclamă

Numeroase persoane care țin post se feresc să includă pastele în meniu. Totul pentru că în mod cert cele mai alese feluri de paste au în compoziția sosului carnea, pancetta, baconul , smântâna sau parmezanul. Ei bine, poți obține un preparat extrem de delicios și în varianta lui de post. Cele mai bune și rapide paste cu sos de post pregătit în casă au la bază legume  și foarte puțin ulei de măsline.

Paste cu sos roșu pregătit în casă

Dacă iubești pastele și vrei o variantă mai light a preparatului optează pentru pastele integrale pe care le găsești în magazinele cu produse bio. De altfel, pastele din faină de linte sunt de asemenea o opțiune ideală.

Deși multe persoane se feresc să cumpere paste integrale în ideea că fierb destul de greu, nu este deloc așa. Această variantă a lor au timpii de fierbere precum cei valabili în cazul pastelor normale, cu ou.

Pentru acest preparat vei avea nevoie de :

-400 grame paste integrale;

-apă;

-un praf de sare.

Pentru sos:

-2 cepe albe;

-un morcov;

-un ardei gras;

-4-5 ciuperci;

-1 dovlecel;

-ulei de măsline;

-roșii decojite ( se pot folosi cele din conservă);

-opțional suc de roșii pregătit în casă;

-verdețuri (opțional)

Curăță și spală legumele pentru a le pregăti pentru etapa de tăiere. Toată ceapa mărunt și rade morcovul pe răzătoarea mică. Separat, pune pastele la fiert într-o oală cu apă în care ai adăugat un praf de sare.

Pune cele două legume la călit în puțin ulei de măsline. După ce acestea s-au înmuiat puțin, adaugă și dovlecelul tăiat cubulețe. Procedează la fel cu ardeiul gras și lasă totul la foc mic pentru 10-15 min. Ciupercile tăiate în funcție de mărimea dorită se adaugă la final pentru a-și păstra consistența mai tare. De asemenea, pentru un plus de gust, roșiile decojite sau sosul de roșii se adaugă la final.  Mai lasă compoziția alte 3-4 minute pe foc.

Când pastele sunt fierte, scurge-le de apă și adaugă peste acestea sosul de legume.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro