Delicioasele paste „al-forno” sau gratinate la cuptor sunt preferatele gurmanzilor. De altfel, acestea pot constitui o masă rapidă pentru zilele aglomerate când timpul pentru gătit este limitat. Cei mici le adoră, iar adulții de asemenea. Una dintre cele mai simple rețete de paste la cuptor nu îți va răpi mai mult de 10 minute pentru preparare.
Paste cu pui și ciuperci la cuptor
Dacă vrei să pregătești aceste paste vei avea nevoie de:
Pentru câteva porții generoase de paste cu pui și ciuperci la cuptor ai nevoie de :
-300 gr paste;
-1 piept de pui;
-4-5 ciuperci medii;
-smântână pentru gătit;
-bacon;
-verdețurile preferate ( opțional);
-sare, piper;
-cașcaval pentru ras.
Pune pastele la fiert în apă cu sare. Separat, taie carnea de pui în cubulețe mici. Procedează la fel și cu ciupercile. Nu va fi necesar să fierbi complet pastele ci să clocotească preț de 3-4 minute. Unge o tavă cu unt și pune pastele în ea. Peste ele adaugă puiul tăiat bucăți, alături de ciuperci. Amestecă smântâna lichidă cu cașcavalul ras și adaugă deasupra. Nu uita să dai gust preparatului cu sare și piper. Opțional poți presăra deasupra pătrunjel tocat.
Pune tava la cuptor pentru 30-35 de minute la foc mic. Cuptorul trebuie să fie setat la 180 de grade. Pastele cu pui și ciuperci se pot servi calde, dar sunt la fel de delicioase și reci. Smântâna poate fi înlocuită cu una vegană.
Paste cu pui și dovlecel
Aceeași rețetă de paste poate fi adaptată în funcție de preferințele tale și ale celor dragi. În detrimentul ciupercilor,poți opta pentru orice altă legumă. Dovlecelul este o variantă gustoasă la care poți apela.