Papanașii reprezintă desertul tradițional pe care toată lumea îl adoră. Din nefericire, pregătiți după rețeta clasică aceștia au un aport caloric uriaș. Nu doar pentru că sunt prăjiți în ulei ci pentru că au un conținut bogat de făină. De asemenea aceștia se servesc cu o smântână grasă, deci numărul caloriilor per porție crește. „Cireașa de pe tort” constă în dulceața alături de care aceștia se servesc.Dacă vrei să te bucuri de acești papanași dietetici însă într-o variantă care nu îngrașă, trebuie să încerci rețeta.
Papanași dietetici fără făină
Această rețetă de papanași dietetici va fi în mod cert apreciată de întreaga familie. De altfel, le poți oferi celor mici o astfel de gustare sănătoasă. Totodată, aceștia se pot păstra la frigider, astfel că, te poți bucura de ei chiar și sub forma pachețelului de mâncare de la birou.
Pentru a pregăti acești papanași ai nevoie de urmăroarele ingrediente:
-400 de grame de brânză de vaci;
-2 ouă;
-vanilie;
-sirop de arțar/ agave sau orice alt îndulcitor preferi;
-un praf de sare;
-o lingură de griș ( fără gluten).
Începe prin a adăuga peste brânza slabă de vaci, gălbenușurile de la cele două ouă, siropul de arțar sau orice alt îndulcitor alegi, praful de sare și lingura de griș. Dacă preferi această variantă alege un griș fără gluten. Produsul se regăsește pe rafturile supermarketurilor la secțiunea bio. Separat, bate cele două albușuri spumă și încorporează totul cu amestecul ce conține brânza de vaci. Dacă preferi un desert mai dulce, poți suplimenta cantitatea de îndulcitor.
Din compoziție, formează bile egale pe care le aplatizezi ulterior.
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, așează papanașii. Ulterior introdu tava la cuptor la 180’de grade pentru 40 de minute.
Papanașii pot fi serviți cu un topping de sirop de arțar, agave sau chiar miere. Poți folosi o smântână slabă pentru a-i servi, dar și un gem fără zahăr. De altfel, sunt delicioși și ca atare.