Reclamă

Deși ne aflăm în sezonul cald și alimentația trebuie să fie una ușoară și sănătoasă, pâinea nu lipsește de pe mesele românilor. O variantă care te ajută să ai o digestie ușoară este pâinea cu semințe de dovleac. Rețeta este una extrem de simplă de pregătit. In plus, satisfacția de a scoate pâinea aburindă din cuptor, alături de un miros îmbietor este una uriașă! Iată cum o prepari:

Pâine de casă cu semințe de dovleac și cartofi

Ingrediente:

  • 2 cartofi mari, curățați și tăiați în cuburi;
  • 4 căni de făină (aproximativ 500 g);
  • 2 lingurițe de drojdie uscată;
  • 1 lingură de zahăr;
  • 1 linguriță de sare;
  • 2 linguri de ulei de măsline;
  • 1 cană de apă caldă;
  • Semințe (floarea-soarelui, susan, chia, dovleac etc.), după preferință.

Pune cartofii într-un vas cu apă clocotită și fierbe-i până devin moi. Scurge apa și lasă-i să se răcească puțin. Zdrobește-i cu o furculiță până obții o pastă fină.Într-un castron mare, amestecă făina, drojdia uscată, zahărul și sarea.

Adaugă pasta de cartofi și uleiul de măsline în castron și amestecă-le bine cu ingredientele uscate.Treptat, adaugă apa caldă în compoziție și amestecă totul cu o lingură de lemn până obții un aluat omogen. Poate fi nevoie să adaugi mai multă apă sau făină, în funcție de consistența aluatului.

Transferă aluatul pe o suprafață presărată cu făină și frământă-l timp de aproximativ 10 minute sau până devine moale și elastic.

Pune aluatul într-un castron uns cu puțin ulei de măsline, acoperă-l cu un șervet curat și lasă-l să crească într-un loc cald. Va fi nevoie de aproximativ 1-2 ore pentru acest pas.

După ce aluatul a crescut, împarte-l în două și modelează două pâini rotunde sau în forma dorită. Presară semințele preferate pe partea de sus a pâinilor și apasă ușor pentru a le fixa.

Pune pâinile pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt și lasă-le să mai crească puțin timp de aproximativ 30 de minute.Încălzește cuptorul la 200°C.

Introdu pâinile la cuptor și coace-le timp de aproximativ 30-35 de minute.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro