Reclamă

Aperitivele de post sunt preparate cu ușurință, din ingrediente puține și mai ales sunt extrem de hrănitoare. In plus, cu siguranță sunt de succes pe masa festivă. Deși nu conțin carne le poți include cu încredere în mediul de Paște.

Ciuperci cu maioneză și usturoi

Cine nu adoră ciupercile cu maioneză? Cea mai delicioasă variantă a lor este dacă alegi să le prepari cu ciuperci proaspete, fierte și nu cu cele din conservă.

Ai nevoie de :

-500 grame ciuperci champignon;

-5 linguri de maioneză de post din lapte de soia;

-2-3 căței de usturoi;

-sare;

-piper.

-puțină zeamă de lămâie

Pune ciupercile la fiert în apă cu sare. Este necesar să le lași să dea în clocot timp de 4-5 minute și ulterior vor fi gata pentru introdus în aperitiv.

Separat prepara maioneza din lapte de soia. Ai nevoie de 120 ml lapte de soia, 150 ml ulei, sare, o linguriță de muștar. Mixează totul cu ajutorul unui blender.

Taie ciupercile și usturoiul mărunt. Adaugă maioneza, sarea, piperul și o linguriță de zeamă de lămâie. Amestecă până la omogenizare compoziția.

Ciuperci umplute

Rețeta de ciuperci umplute este una dintre cele mai simple pe care le poți încerca. Cu toate că la prima vedere totul ar părea complicat. Ciupercile umplute au un gust delicios și arată impresionant pe platouri.

-10 ciuperci (dimensiuni potrivite)

-o legătură de ceapă verde;

-mărar;

-sare, piper;

-200 ml lapte de soia sau apă minerală( se poate folosi inclusiv bere pentru acest pas);

-jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu;

-6 linguri de făină.

Taie codițele ciupercilor și curăță interiorul fiecăreia in parte pentru a-ți permite să pui umplutura. Toacă mărunt legătura de ceapă verde alături de mărar. Procedează la fel cu codițele ciupercilor. Amestecă această compoziție cu sare, piper.

Separat, peste făină adaugă laptele de soia, apa minerală sau berea, după caz. Amestecă totul până vei obține o compoziție omogenă având aceeași consistență precum cea de clătite.

Umple ciupercile cu compoziția ce conține, ceapă, mărar și codițele mărunțite. Trece prin compoziția de aluat fiecare ciupercă și pune-o la prăjit în tigaie. După ce s-au rumenit scurge bine de ulei fiecare ciuperca.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro