Intrarea Maicii Domnului în Biserică este prima sărbătoare cu cruce roșie din Postul Crăciunului. Așadar, fiind dezlegare la pește, vă oferim o rețetă delicioasă de plachie de pește la cuptor.
Plachie de pește la cuptor
Așadar, pentru început, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 1 kg de pește, din specia crap, păstrăv, novac, biban, etc.
- 1 ardei gras
- 1 ceapă albă
- 400 g. de roșii la conservă, sau roșii tocate mărunt de dumneavoastră
- 7 căței de usturoi
- 50 ml ulei
- 100 ml de vin alb demisec
- 2 lingurițe de sare
- 1 linguriță de boia ardei dulce
- O jumătate de linguriță de piper
Mai puteți adăuga, după gust, mirodeniile preferate.
Modul de preparare
După ce ați pregătit toate ingredientele, primul pas este pregătirea bucăților de pește. Curățați bine peștele, spălați-l și tăiați-l în funcție de preferința dumneavoastră. După ce ați pregătit peștele, presărați deasupra o linguriță de sale și piperul negru măcinat, apoi frecați bine cu mâinile bucățile de pește. Acestea ar trebui să fie acoperite pe toată suprafața cu mirodeniile respective.
Tăiați ardeiul, ceapa și usturoiul în bucăți medii. Adăugați-le într-o tavă adâncă pentru cuptor, iar peste legume adăugați și uleiul. Deasupra legumelor puneți restul de sare, piper, boia și celelalte mirodenii pe care le mai aveți. Amestecați bine legumele și adăugați tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 15 minute.
Când trec cele 15 minute, adăugați peste legumele din tavă și roșiile din conservă sau proaspete și vinul alb, după care amestecați foarte bine. Imediat după, adăugați în tavă și bucățile de pește, pe care ar trebui să îl ungeți cu sosul de roșii. Vă puteți folosi de o linguriță.
Băgați tava înapoi în cuptor și lăsați mâncarea la 200 de grade timp de încă 30-40 de minute. Puteți servii această delicatesă cu mămăligă, cartofi sau pâine de casă.
Poftă bună!