Roșia este una dintre cele mai consumate legume din lume. Mai mult, sosul de roșii este folosit pentru a însoți multe feluri de mâncare în bucătărie, precum pastele, pizza sau chiar carne.
Cu toate acestea, roșiile zdrobite eliberează un gust care poate fi uneori acid și strică aroma preparatului. Pentru a evita acest lucru, poți folosi un ingredient care ajută la reglarea acidității sosului tău. Descoperă acest ingredient secret pentru sosul de roșii perfect.
Deși ușor de preparat, sosul de roșii nu are întotdeauna un gust bun atunci când este preparat acasă, datorită acidității sale foarte pronunțate. De fapt, atunci când roșiile sunt zdrobite, semințele se sparg și își eliberează toată aciditatea. Pentru a face un sos de roșii grozav, aromat, care nu este foarte acid, luați în considerare adăugarea acestui ingredient secret.
Care este ingredientul secret al sosului de roșii perfect?
Un sos bun de roșii nu trebuie să fie foarte acid, nici foarte dulce. Pentru a găsi echilibrul potrivit și pentru a-i îmbunătăți aroma, puteți folosi bicarbonat de sodiu.
Acest produs natural nu încetează să ne uimească. Folosit prin casă pentru curățarea suprafețelor, este eficient și în reducerea acidității roșiilor prin ajustarea pH-ului sosului. Veți obține așadar un sos de roșii gustos, care va face pastele și mai delicioase. Pentru a vă pregăti sosul de roșii, veți avea nevoie de:
- 500 g roșii proaspete
- 3 căței de usturoi
- 1 ceapă
- 1 frunză de dafin
- 1 praf de bicarbonat de sodiu
- Puțin busuioc tocat
- O lingură de pătrunjel tocat
- Sare și piper
Curățați și tăiați mărunt ceapa și cățeii de usturoi, apoi puneți-le într-o tigaie cu puțin ulei și lăsați-le pe foc aproximativ 5 minute. Apoi curățați roșiile pentru a îndepărta coaja, îndepărtați semințele și zdrobiți roșiile. Adăugați roșiile zdrobite, busuiocul, dafinul, pătrunjelul, puțină sare și piper în tigaie și fierbeți la foc mic aproximativ 1 oră. Când sosul începe să scadă, adăugați bicarbonatul de sodiu.
Ce alte ingrediente pentru a reduce aciditatea sosului de roșii?
Puteți reduce aciditatea sosului adăugând zahăr, în loc de bicarbonat de sodiu, în timpul gătirii. Zahărul ajută la mascarea acidității roșiilor. Evita însă excesele, pentru a nu obține un sos de roșii foarte dulce. Puteți folosi și alte alimente dulci, cum ar fi o jumătate de curmale sau o curmală întreagă, în funcție de cantitatea de sos.