Ca toți ceilalți, cu siguranță ați mai trăit această situație: păstrați pâinea care nu a fost mâncată și după câteva zile vă dați seama că și-a schimbat consistența.
În general, nu te gândești de două ori înainte de a o arunca la gunoi, dar nu este cea mai bună soluție. Aflați cum să o faceți crocantă și proaspătă în mai puțin de un minut.
Învechirea pâinii: cum se explică acest fenomen?
Puține lucruri sunt la fel de delicioase ca o pâine proaspăt coaptă. Dar este greu să mănânci o pâine întreagă când este încă proaspătă. Cu toate acestea, durează doar puțin timp până o pâine se usucă. De fapt, își pierde umiditatea printr-un proces numit retrogradarea amidonului . În timpul acestui fenomen, pesmetul se întărește și își pierde elasticitatea , astfel încât pâinea devine uscată și începe să se sfărâme .
Cum să înmoaie pâinea tare și veche?
Deci, ce să faci cu pâinea care a devenit brusc tare ? Există un truc foarte simplu pentru a o înmuia rapid.
Înmoaie pâinea veche în cuptorul cu microunde
- Înfășurați pâinea într-un prosop ușor umed
- Pune-o pe un vas care poate merge la cuptorul cu microunde
- Rulați la putere maximă timp de 10 secunde.
- Verificați dacă a devenit moale și repetați operația dacă este necesar.
Alte alternative pentru înmuierea pâinii vechi
Pâinea tare se pune la cuptor
- Luați-vă pâinea și scufundați-o ușor cu apă.
- Se da la cuptor la 200 de grade celsius pentru 5 minute.
Vă rugăm să rețineți :
- Pâinea ta este acum proaspătă, așa că nu aștepta mult să o mănânci, pentru că în curând își va pierde din nou umiditatea.
Trucul țelinei pentru a face pâinea mai fragedă
Metoda țelinei umezește și pâinea feliată , dar durează puțin pentru că trebuie să lași pâinea să se absoarbă de umezeală peste noapte.
Cum se procedează:
- Introduceți o tulpină de țelină în punga de pâine (cu pâinea înăuntru, desigur) încercând să o închideți ermetic
- Apoi puneți punga de pâine la frigider și lăsați-o să stea câteva ore sau chiar peste noapte
- Scoateți tulpina de țelină din pungă. Ar trebui să fie destul de uscat și dur în acest moment, deoarece și-a pierdut o cantitate semnificativă din umiditate.