Salata Shuba este un fel de mancare ușoară și festivă.
Sfecla oferă o notă finală frumoasă acestei salate și este absolut uimitoare pentru evenimente majore. Shuba înseamnă „haină de blană”. Este o salată tradițională în straturi de origine rusă, constând din legume rădăcinoase fierte. Cartofi, morcovi și sfeclă. Fiecare strat este separat de un strat foarte ușor de maia.
Combinația de legume din această salată este atât de vibrantă și rafinată. Cu siguranță îți va satisface gustul. Heringul joacă un rol important în acest fel de mâncare. Puteți găsi hering la orice supermarket.
Ingrediente pentru salata Shuba
File de hering.
Cartofi – gătiți, decojiți.
Morcovi – fierți, curățați de coajă.
Murături cu mărar cușer.
Sfeclă – gătită, decojită.
Gălbenușuri de ou fierte.
Maioneză.
Oțet alb distilat.
Ceapă galbenă rasă fin.
Piper negru măcinat pentru decor.
Pătrunjel, mărar sau ceapă proaspătă pentru ornat,
Cum să gătești legumele
Lăsați legumele fără coajă.
Într-o oală medie, puneți 2 cartofi medii și 2 morcovi medii. Acoperiți cu apă rece, aduceți la fiert la foc mediu-mare. Reduceți focul la mic și gătiți morcovii timp de 15-20 de minute (se scoate cu clești de bucătărie sau cu două furculițe). Continuați să gătiți cartofi încă 10 minute, până când pot fi străpunși ușor cu un cuțit.
Într-o oală mică, puneți 3 sfecle medii și acoperiți cu apă. Aduceți la fiert și gătiți timp de 45-60 de minute până când pot fi străpunse ușor cu un cuțit.
Scurgeți apa și lăsați legumele să stea la temperatura camerei să se răcească înainte de a le curăța sau lăsați la frigider pentru o răcire mai rapidă. Curățați legumele odată răcite. Fierbeți 1 ou.
Cum se prepară salată Shuba
Luați 3 fileuri de hering din ambalaj și puneți-le pe o farfurie tapetată cu un prosop de hârtie. Tamponează heringul cu un prosop de hârtie pentru a îndepărta excesul de ulei.
Taiați heringul în cuburi mici. Într-o farfurie, întindeți heringul în cerc în centrul farfurii, apăsând ușor cu o furculiță. Stropiți cu 1 linguriță de oțet alb distilat și 1 linguriță ceapă rasă mărunt.
Folosind o răzătoare de brânză, radeți fin 2 cartofi uniform peste hering și apăsați ușor cu o furculiță. Cu un cuțit tocit, întindeți 3 linguri de maia peste cartofi.
Folosind aceeași răzătoare de brânză, radeți fin peste salată 2 morcovi medii, presați cu furculița și acoperiți cu 3 linguri de maia. În sită, dați pe răzătoare 4 murături de mărar cușer, stoarceți sucul și întindeți uniform peste morcovi. Se acopera cu 4 linguri de maia.
Într-o sită, rade 3 sfeclă medie pe o gaură mare de răzătoare. Stoarceți sucul din sfecla rasă și întindeți uniform sfecla peste salată. Acoperiți cu 8 linguri de maia sau cât să acopere complet toată sfecla.
Separați 1 ou fiert – aveți nevoie de gălbenuș de ou. Cu ajutorul răzătoarei, acoperiți cu 1 gălbenuș de ou ras fin și presărați piper negru măcinat. (Aveți grijă să nu stoarceți gălbenușul de ou când răzuiți). Pune salata shuba la frigider pentru cel puțin 4 ore înainte de servire.