O Frittata bună poate să devină masa preferată a celor din familia ta.
Resturile sunt aproape la fel de bune ca frittata direct din cuptor. Îmi place să mănânc o bucată deasupra unei bucăți de pâine prăjită pentru un prânz ușor. Și, deși mă bazez în cea mai mare parte pe frittatas ca o cină rapidă, sunt minunate și pentru un mic dejun consistent în orice zi a săptămânii.
Frittatas sunt tot ce trebuie să iubească la o quiche fără agitația unei cruste. Un simplu tel de ouă și lactate turnat peste legume sotate (și/sau carne) și ai un fel de mancare pe care il poti servi in orice moment al zilei. Postarea inițială de frittata a lui Kitchn a fost mai mult o formulă și mai puțin o rețetă. Precum cărțile de aventură pe care le-ați alege pe care le citim când eram copii, exista o listă de umpluturi sugerate și o gamă largă de cantități oferite pentru ou, lactate și condimente.
Ingrediente
Pentru ouă:
6 ouă mari, cât să acopere ingredientele.
1/4 cană smântână groasă.
1 linguriță sare kosher, împărțită.
4 felii de bacon tăiat gros, tocat (optional).
2 cartofi mici, decojiți și feliați subțire.
1/4 linguriță piper negru proaspăt măcinat.
2 căni de spanac.
2 căței de usturoi, tocați.
2 lingurițe frunze de cimbru proaspăt.
1 cană de brânză mărunțităz
Echipament
1 tigaie antiaderentă pentru cuptor sau tigaie din fontă.
Spatulă.
Cuțitul bucătarului.
Mandolină cu apărător de mână (opțional)
Tel
Pasul 1
Încinge cuptorul. Aranjați un gratar în mijlocul cuptorului și încălziți.
Bateți ouăle și smântâna împreună. Bateți ouăle, smântâna groasă și 1/2 linguriță de sare într-un castron mic. Pus deoparte.
Gatiti baconul. Puneți slănina într-o tigaie antiaderență, care poate fi folosită pentru cuptor sau într-o tigaie din fontă, apoi dați focul la mediu-mare.
Gătiți baconul, amestecând din când în când, până devine crocant, 8 până la 10 minute. Scoateți slănina cu o lingură cu fantă într-o farfurie tapetată cu un prosop de hârtie și turnați toate, cu excepția a 2 linguri de grăsime. (Dacă omiteți slănina, încălziți 2 linguri de ulei în tigaie, apoi continuați cu adăugarea cartofilor).
Pasul 2
Se călesc cartofii în grăsime de bacon. Punem tigaia la foc mediu, adăugăn cartofii și stropim cu piper și 1/2 linguriță de sare ramasa. Gătiți, amestecand ocazional, până se înmoaie șu se rumenesc ușor, 4 pana la 6 minute.
Se ofilește spanacul cu usturoiul și cimbru. Îngrămădiți spanacul în tigaia cu usturoi și cimbru și gătiți, amestecând, timp de 30 de secunde până la 1 minut sau până când spanacul se ofilește. Adăugați baconul înapoi în tigaie și amestecați pentru a se distribui uniform.
Adăugați brânza. Întindeți legumele într-un strat uniform, turtizând cu o spatulă. Se presară brânză deasupra și se lasă abia să înceapă să se topească.
Pasul 3
Se toarnă amestecul de ouă în tigaie. Se toarnă amestecul de ouă peste legume și brânză. Înclinați tigaia pentru a vă asigura că ouăle se așează uniform peste toate legumele. Gătiți un minut sau două până vedeți ouăle de la marginile tigăii începând să se întărească.
Coaceți frittata timp de 8 până la 10 minute. Coaceți până când ouăle se întăresc, 8 până la 10 minute. Pentru a verifica, tăiați o mică fante în centrul frittatei. Dacă ouăle crude intră în tăietură, coaceți încă câteva minute. Dacă ouăle sunt întărite, trageți frittata din cuptor. Pentru un blat rumenit și crocant, treceți frittata sub broiler timp de un minut sau două la sfârșitul gătitului.