Reclamă

Pastele cu dovlecei și creveți sunt o masă de vară delicioasă și sănătoasă pe care o puteți face pentru familie și prieteni.

Dovleceii sunt gătiți cu usturoi și ulei de măsline extravirgin, fără smântână de gătit. Puteti folosi creveti curatati sau nedecojiti. Creveții și dovleceii nu sunt gătiți în același timp. Deoarece dovleceii durează prea mult să se gătească, iar creveții doar câteva minute.

Cu toate acestea, folosind creveți necurățați, puteți face ca dovleceii să absoarbă și să încorporeze dulceața naturală a creveților fără a-i găti prea mult.

Ingrediente

Pixabay

3 linguri. unt, împărțit.

1 lb. creveți medii sau mari, decojiți și devenați.

Sare cușer.

Piper negru proaspăt măcinat.

3 căței de usturoi, tocați.

3/4 c. smântână.

1/2 c. parmezan ras.

1 c. roșii cherry tăiate în jumătate.

3 linguri patrunjel proaspăt tocat.

3 linguri dovlecei mari, spiralați.

Mod de preparare

Pasul 1

Într-o tigaie mare, la foc mediu, topim 1 lingură de unt. Adaugati crevetii si asezonati cu sare si piper. Gătiți până când creveții devin roz și opac, aproximativ 2 minute pe parte. Transferați creveții pe o farfurie. (Păstrați sucurile în tigaie.)

Pasul 2

Topiți untul rămas în tigaie, apoi amestecați usturoiul. Gatiti pana se simte parfumat, aproximativ 1 minut, apoi amestecati cu smantana groasa. Aduceți la fiert, apoi amestecați parmezanul, roșiile și pătrunjelul. Se fierbe până când roșiile s-au înmuiat și amestecul s-a îngroșat ușor, aproximativ 3 minute.

Pasul 3

Întoarceți creveții în tigaie și adăugați tăiței de dovlecel. Se amestecă pentru a se combina și se servește imediat.

Nutriție (per porție): 410 calorii, 24 g proteine, 13 g carbohidrați. 3 g fibre, 7 g zahăr, 30 g grăsimi, 18 g grăsimi saturate, 910 mg sodiu.

Preparare sos (bonus)

Următorii pași sunt să pregătiți sosul de creveți cu creveții necurățați. Dacă creveții tăi sunt curățați, sări peste acești pași și adăugați creveții nefierți la dovlecei la sfârșit.

Clătiți creveții sub jet de apă.
Într-o tigaie se prăjesc cei 3 căței de usturoi cu uleiul de măsline extravirgin.
Adăugați creveții și întoarceți-i până devin roz.
Adăugați sare și piper pentru a asezona.
Scoateți creveții din tigaie și asigurați-vă că nu au rămas picioare sau antene.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro