Rețetă pâine de casă aerisită și crocantă. Pâinea este un element de bază pe masa noastră. Dacă vrei să încerci să faci pâine de casă, iată câteva sfaturi despre cum să o faci bine.
Să faci pâine de casă nu este atât de complicat pe cât ai putea crede. De asemenea, este foarte economică, costând cu 40% mai puțin decât pâinea din comerț. Dacă cei mai curajoși își murdăresc mâinile, majoritatea gospodăriilor sunt dotate cu celebra mașină de făcut pâine.
Pentru pâinea de casă, știm cu toții că ai nevoie de făină, drojdie, sare și apă. Iată o rețetă simplă pentru o pâine crocantă:
Rețetă pâine de casă aerisită și crocantă
Ingrediente:
660 ml apă caldă
30 g de miere
10 g de drojdie de pâine (uscată)
650 g de făină integrală
470 g de făină de grâu
50 g de unt vegetal
20 g de sare
Puneți apa caldă într-un castron mare. Se adaugă mierea și se amestecă până se dizolvă. Se presară drojdia uscată și se amestecă cu un tel până la omogenizare. Se adaugă două linguri de făină integrală și se amestecă. Se acoperă cu o cârpă. Se lasă să se odihnească timp de 15 minute.
Adăugați la aluat sarea și untul topit. Se adaugă făina integrală și apoi făină și se frământă bine.
Se formează o bilă de aluat și se pune într-un castron uns cu ulei. Se acoperă cu folie alimentară și se lasă să crească timp de 1 până la 2 ore, până când se dublează în dimensiune.
Se așază aluatul pe o suprafață de lucru unsă cu ulei și se împarte în 3 părți egale. Se formează 3 bile, se acoperă cu folie alimentară și se lasă să se odihnească încă 15 minute.
Se modelează 3 pâini în forma dorită, se ung cu ulei vegetal, se acoperă și se lasă să se odihnească la loc cald timp de o oră.
Coaceți pâinile în cuptor la 200 de grade celsius timp de aproximativ 40 de minute, până când devin aurii.
Lăsați-o să se răcească, iar apoi puteți să o mâncați.