Reclamă

Această rețetă de minestrone este bogată și consistentă, dar cu strălucirea legumelor proaspete.

Este gata foarte repede, făcând-o o supă grozavă pentru o cină de noapte. Supa Minestrone este favorită în a o comanda la restaurante și este foarte ușor de făcut acasă. Puteți obține această supă ușoară în stil italian în mai puțin de 15 minute. Adăugați niște pâine cu crustă bună!

Ce este Minestrone

Pixabay

Știați că minestrone înseamnă literal „supă mare”? Minestra este cuvântul italian pentru supă. Minestrone este versiunea augmentativă, care duce la interpretarea „mare”.

Nu există o rețetă reală pentru Minestrone. Este făcută în mod tradițional din orice legume de sezon, cu adaosuri precum fasole, paste sau orez. Are de obicei un bulion pe bază de roșii și este aromat cu ierburi italiene precum oregano și busuioc.

Ingrediente

2 căni de bulion de legume sau de pui cu conținut scăzut de sodiu sau fără sodiu.

1–28 oz. poate roșii mici tăiate cubulețe.

1–15,5 oz. cutie de fasole cannellini cu conținut scăzut de sodiu.

1 cățel de usturoi.

1 lingură oregano uscat.

1 lingură pudră de chili.

2 dovlecei medii.

2 dovlecei medii de vară.

3 linguri pesto.

Sare.

Piper.

Busuioc proaspăt.

Parmezan (optional)

Instrucțiuni

Pune o oală mare sau un cuptor olandez la foc mare pe arzătorul tău cel mai puternic. Se toarnă bulionul, roșiile tăiate cubulețe (cu lichid) și fasole (cu lichid). Se amestecă și se acoperă.

Curățați usturoiul și apoi tăiați-l mărunt. Adăugați-l în oală împreună cu oregano și pudra de chili. Puneți capacul înapoi.

Tăiați dovleceii și dovleceii de vară tăiându-i pe fiecare pe lungime în 4 fâșii lungi (adică tăiați-l în jumătate pe lungime și apoi tăiați fiecare jumătate pe lungime) și apoi tăiați pe lățime în bucăți de 1/2 inch.

Când bulionul este foarte fierbinte șu începe să facă bule adăugați dovleceii. Acoperiți. Gătiți până se înmoaie amestecând ocazional, aproximativ 3-4 minute (reduceți focul la fiert dacă începe să fiarbă prea mult). Între timp, dați pe răzătoare 4 linguri de parmezan și culegeți aproximativ 8 frunze de busuioc proaspăt din tulpini.

Scoateți supa de pe foc. Se amestecă pesto. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se pune în boluri și se ornează cu parmezan ras (dacă doriți) și frunze de busuioc proaspăt.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro