Mâncarea în stil asiatic a început să devină tot mai cunoscută în România, iar mulți sunt cei care o consumă. Astăzi, vă prezentăm o salată caldă venită de pe meleaguri îndepărtate. Prepararea este una simplă, iar ingredientele care se folosesc sunt la îndemâna oricui.
Salata caldă de mai jos este perfectă pentru un prânz hrănitor alături de toată familia. Ingredientele se găsesc în orice casă a unei gospodine, legume și carne de pui. Nu va dura prea mult prepararea, dar rezultatul este unul gutos.
Ingrediente:
- 2 morcovi
- o ceapă
- o vânătă
- 3-4 ardei kapia
- 2 dovlecei
- 300 g carne de pui
- Condimente (piper negru, coriandru, boia de ardei, sare, usturoi granulat)
- Sos de soia (50 ml, apă 50 ml, 10 g ketchup, 7 g amidon, 5 g zahăr)
Vezi această postare pe Instagram
Mod de preparare
Toate legumele se spală și se taie în felii. Ele se vor sota aparte la foc puternic timp de câteva minute, apoi se adaugă puțină sare, după gustul fiecăruia.
Acestea se țin pe foc până devin crocante, în afară de vinete care vor deveni moi. La fel ca și în video, fiecare legumă se pune separat în tigaie și se gătește.
Puiul se va sota pe foc împreună cu ceapa și se adaugă condimentele enumerate mai sus. Pentru a fi gata, carnea trebuie să fie rumenită. Doar așa preparatul nostru va ieși perfect și ne vom bucura de un prânz special.
Se amestecă toate ingredientele pentru sos (50 ml, apă 50 ml, 10 g ketchup, 7 g amidon, 5 g zahăr) și se toarnă peste carnea de pui deja rumenită. Se amestecă pe foc până se devine un sos lipicios, dar gustos.
Carnea și ceapa se adaugă peste legumele sotate și se amestecă pentru a se combina gusturile. Deasupra se vor pune și semințele de susan, apoi se servește. Salata caldă poate fi consumată direct așa sau împreună cu orez alb.