Sunt acele momente în care foamea țipă după ceva reconfortant, dar simplu.
Sau acele momente când ai frigiderul și buzunarul gol. Supă de găluște cu griș cu legume, o supă sănătoasă, delicioasă și super rapidă, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Gata în aproximativ 20 de minute, această supă de găluște este favorită în Romania. Dar și în multe alte țări europene. Găluștele cu gris sunt moi și pufoase și gătite la perfecțiune.
Cum se prepară găluștele
Atât de mult timp, prepararea găluștelor cu griș a fost ca și cum ai câștiga la loterie. Există câteva trucuri. Dar a face găluștele drăguțe și pufoase este cu siguranță fezabil.
Bateți oul cu un praf de sare până devine spumos. Un mixer manual este grozav aici. Adăugați 9 lingurițe de gris. Dar asigurați-vă că lingurițele sunt nivelate – și amestecați bine pentru a obține o pastă netedă și curgătoare.
Lăsați pasta să se odihnească aproximativ 10-15 minute, grișul va absorbi oul și se va îngroșa.
Nu mai fi tentat să mai adaugi griß, altfel găluștele vor fi tari și cauciucate – nu ți-ar plăcea!!!
Folosiți o lingură pentru a scăpa ușor câte o găluște în supă. Găluștele își vor dubla volumul și devin toate pufoase după ce le-ați gătit aproximativ 5-10 minute.
Cum se face supa
Aceste găluște cu gris ar putea fi gătite în apă plată și ar fi totuși delicioase. Dar, desigur, să le gătiți într-o supă bună este opțiunea mai bună. Acest bulion de legume poate fi baza pentru multe alte supe.
Curățați și tăiați ceapa, tulpina de țelină, morcovul și ardeii.
Aduceți o cratiță cu apă la fiert, apoi adăugați legumele și lăsați să fiarbă până se înmoaie. Nu ar trebui să dureze mai mult de 15 minute și ceva.
După ce găluștele sunt adăugate și fierte, se adaugă pasta de roșii, ierburile și condimentele și se ornează cu pătrunjel proaspăt.
Și asta este supa noastră! Rapid, delicios, un mare succes pentru toți copiii!
Sfaturi
Această supă de găluște cu legume este atât de ușoară și sănătoasă. Încât poate fi savurată chiar și într-o zi fierbinte de vară, deși, desigur, este liniștitoare și reconfortantă iarna. De obicei avem această supă ca fel de mâncare vegetariană. Dar, desigur, se poate adăuga și carne. Resturile de pui sau de pui la rotisor sunt o modalitate excelentă de a adăuga proteine. Dar păstrându-l cât mai ușor.
De asemenea, puteți adăuga orice alte resturi de carne. Cum ar fi carne de vită, porc sau șuncă, de obicei funcționează cu orice aveți în jur.