Iată o rețetă pe care o poți pregăti rapid, în zilele în care nu știi ce să mai gătești pentru familie.

Dacă ți-e dor de preparatele ca la mama acasă, dar nu ai prea mult timp la dispoziție, această rețetă este ideală pentru astfel de zile. Chifteluțele marinate se pregătesc rapid și nu trebuie să petreci prea mult timp în bucătărie. 

Rețetă pentru chifteluțe marinate

Ingrediente pentru chiftele:

  • 500 de grame de carne tocată
  • 100 de grame de pâine albă, fără coajă
  • 4 căței de usturoi
  • 1 ou întreg
  • sare, piper
  • 1 lingură de făină
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 2 linguri de ulei pentru prăjit

Ingrediente pentru sosul de roșii:

  • 1 kg de roșii proaspete, opărite și decojite sau 500 de ml. de bulion de roșii mai gros, sau 1 conservă de 400 grame de roșii în bulion pasate
  • 1 ceapă mică
  • 1 lingură de ulei
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingură rasă de zahăr
  • sare, piper
  • câteva rămurele de cimbru

( CITEȘTE ȘI: Rețeta zilei / Sandviș cu salată de ouă – un deliciu rapid de preparat! )

Rețeta zilei / Cum prepari cele mai delicioase chifteluțe marinate. Preparatul care îți amintește de gustul copilăriei
Pexels

 

Mod de preparare: 

Pentru început, se încinge uleiul într-o cratiță și se lasă ceapa la călit. Se adaugă un praf de sare, ca mai apoi să adauge roșiile cuburi / bulionul sau conserva de roșii, în funcție de preferințe. Tot atunci se pun și câteva foi de dafin și cimbru.

Se lasă totul pe foc 10 minute. Ulterior, se scoate dafinul și cimbrul și se strecoară sosul. La fel de bine se poate pasa sosul cu ajutorul unei blender, pentru a obține un sos consistent. Se poate adaugă apă caldă, dacă sosul este prea consistent. Se lasă totul pe foc câteva minute, iar mai apoi pot fi adăugate zahărul, sarea și piperul.

Pentru chiftele, este nevoie de pâine care se înmoaie în apă rece, Bucățile se storc bine și se zdrobesc bine. Următorul pas este de a adăuga pâinea și usturoiul peste carne.

Mai apoi, se formează chiftelele, care trebuie date prin făină și se lasă la prăjit. După ce sunt gata, se poate adăuga sosul peste chifteluțe, iar preparatul mai trebuie lăsat pe foc încă 25 de minute. Mai sunt necesare alte 7 minute la cuptor, pentru ca chifteluțele să se rumenească bine.

Distribuie

21 de ani, studentă la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. Pasiunea pentru scris, curajul și dorința de a fi mereu conectată la actualitate au determinat-o să aleagă acest drum. Scopul ei este să profeseze în domeniul pe care l-a ales din băncile școlii. Își dorește să se promoveze și să se adapteze la schimbările presei.