Iată o rețetă pe care o poți prepara rapid.

Printre rețetele de sezon se numără și supa de conopidă, un preparat delicios, perfect pentru zilele în care rămâi în pană de idei. Cel care a făcut ca rețeta să fie tot mai populară este Jamie Oliver, bucătarul de origine britanică, cunoscut pentru faptul că folosește ingrediente simple și accesibile ca preț, dar gustoase. 

Rețeta pentru supă de conopidă

Ingrediente: 

  • 4 cepe mici (arpagic)
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 conopidă mică
  • ulei
  • 1 linguriţă de pudră de curry
  • 2 linguriţe de seminţe de muştar
  • ½ ardei iute roşu
  • 300 g mazăre
  • 800 ml lapte de cocos

( CITEȘTE ȘI: Rețeta zilei / Cum poți face cele mai delicioase paste cu ton )

Rețeta zilei / Cum prepari cea mai delicioasă supă de conopidă. Rețeta pe care o pot încerca și cei care țin dietă
Pexels

Mod de preparare:

Pentru început, se curăța cepele și usturoiul, după care sunt feliate. Următorul pas este de a tăia conopida buchețele. Se pune uleiul la încins, se adaugă o parte din cepe și usturoi. Se lasă pe foc până se înmoaie, iar ulterior se adaugă și pudra de curry, jumătate din semințele de muștar și ardeiul iute.

Ingredientele mai trebuie lăsate pe foc câteva minute, ca mai apoi să fie adăugate buchețele de conopidă, împreună cu mazărea și laptele de cocos, dar și apă.

Supa trebuie lăsată să mai dea într-un clocot. Ulterior, focul trebuie redus și lăsat pe aragaz încă 40 de minute, având în vedere că trebuie amestecat din când în când.

Dacă lichidul rămas este prea puțin, se mai adaugă apă, ca mai apoi să se călească ceapă într-o tigaie. Bucățile nu trebuie lăsate prea mult pe foc, ci până când devin transparente. Se adaugă restul de pudră curry rămas de la supă, dar și semințele de muștar. Amestecul mai trebuie lăsat la foc mic încă 1 – 2 minute.

Ultimul pas este de a servi supa, dar nu înainte de a adăuga ceapa călită, dar și amestecul obținut din pudra de curry și semințele de muștar.

Dacă nu preferi ca amestecul format din ceapă, curry și semințe de muștar să se regăsească și atunci când servești supa, poți alege varianta cu crutoane.

Distribuie

21 de ani, studentă la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. Pasiunea pentru scris, curajul și dorința de a fi mereu conectată la actualitate au determinat-o să aleagă acest drum. Scopul ei este să profeseze în domeniul pe care l-a ales din băncile școlii. Își dorește să se promoveze și să se adapteze la schimbările presei.