Acum poți încerca o nouă savoare culinară

Dacă ai ajuns până aici, știm deja că ești un împătimit al cartofilor. Acest ingredient minune se poate găti în sute de feluri și de fiecare dată oferă un gust nemaipomenit preparatului final. În schimb, nu orice rețetă este ideală. Tocmai de aceea, noi am răsfoit cartea de bucate și am găsit-o pe cea mai savuroasă. Papilele tale gustative ne vor mulțumi mai târziu.

Salata de cartofi se completează perfect cu orice alt preparat. Este plină de arome și poate fi consumată ca drept garnitură pentru orice preparat gătit la grătar. Pentru că este o salată cremoasă, se pot adăuga orice alte condimente care îți sunt pe plac, însă gustul este cu adevărat delicios.

(CITEȘTE ȘI: Rețeta zilei / Salată de avocado cu ou – impresionează-i pe cei dragi cu acest preparat!)

Ingrediente

  • 1 kg și jumătate cartofi roșii;
  •  300 g maioneză;
  •  120 g smântână dulce;
  •  5 ouă fierte tocate;
  •  1 castravete murat tăiat cubulețe mici + 2 lingurițe de zeamă;
  •  1 lingură muștar;
  •  1 lingură oțet alb;
  •  1/2 linguriță sare;
  •  1/2 linguriță zahăr;
  •  1/2 linguriță piper;
  •  2-3 tulpini de țelină tocate;
  •  1 ceapă roșie medie cubulețe;
  •  2 cepe verzi tocate (opțional);
  •  1 ardei gras mic, tocat mărunt;
  •  1/2 ardei roșu tocat mărunt.
Rețeta zilei / Cum prepari cea mai delicioasă salată de cartofi
Gastropedia

Mod de preparare

  • Pune la fiert cartofii roșii până se înmoaie ușor (între 8-15 minute trebuie să îi ții pe foc. Cartofii mai mari fierb mai greu spre deosebite decât cei mai mici. După ce i-ai scurs bine de apă și s-au răcit, pune-i la frigider.
  • Între timp, într-un vas mare amestecă maioneza de casă cu smântâna dulce, muștarul, oțetul, castravetele murat tocat mărunt (și cu cele  2 lingurițe de zeamă de la el). Amestecă bine pentru a se combina perfect aromele. Asezonează cu zahăr, sare și piper și amestecă bine.
  • Adaugă restul de ingrediente (fără cartofi, momentan) și amestecă iar. Compoziția trebuie bine amestecată pentru a te asigura că aromele sunt perfect pătrunse.
  • Scoate cartofii din frigider și taie-i cubulețe. Adaugă cartofii peste restul de ingrediente, amestecând ușor ca să nu se sfarme cartofii.
  • Acoperă și dă la rece până la servire.
Distribuie

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și științe ale comunicării din Iași, a trecut prin pepiniera de jurnaliști a revistei " Opinia studențească ", însă totuși novice în presă, își dorește o carieră de jurnalist și să aducă oamenilor știri de calitate. De asemenea, își propune să pună în aplicare integritatea și etica acestei meserii