Condimentează salata ta obișnuită cu ouă și avocado.

Avocado este un adaos delicios și hrănitor la salata de ouă. Și datorită texturii sale cremoase natural, vă puteți bucura de salată de ouă fără a adăuga maioneză!

Dacă nu ați încercat salata de ouă de avocado, atunci este timpul să vă bucurați de ea într-un mod cu totul nou. Un ingredient simplu, bogat în nutriție, cum ar fi avocado, cu adaos de lămâie, sare, piper și ierburile tale preferate face minuni. Și adaugă aromă și coajă atât de necesare salatei tipice cu ouă. Joacă-te cu ierburile și folosește pătrunjel, mărar sau arpagic sau chiar coriandru. Și bucură-te de un fel de mâncare sănătos, plin de arome.

De ce să alegi avocado

Pixabay

Este plin de fibre datorită avocado și este grozav dacă urmați o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați, paleo sau keto sau dacă doriți pur și simplu o salată sănătoasă. Deoarece avocado are o textură cremoasă în mod natural, nu veți avea nevoie de atâta maia pentru a-l face cremos. Câteva linguri de iaurt grecesc sau smântână ajută la obținerea cremoasă a acestei salate!

Ingrediente

1 avocado mediu fără sâmburi și curățat de coajă.

3 ouă fierte tari decojite și tocate.

Vor funcționa și 2 linguri de iaurt grecesc smântână sau maioneză ușoară.

1 linguriță suc proaspat de lămâie.

1 lingură coriandru tocat pătrunjel, mărar sau arpagic va funcționa și ea.

Sare și piper proaspăt după gust.

Instrucțiuni

Într-un castron mediu, adăugați avocado și pasați cu o lingură până devine gros. Adăugați ingredientele rămase și amestecați cu o lingură până devine cremoasă.

Serviți pe pâine prăjită din cereale integrale sau savurați cu chipsuri de pită, prăjite.

Această rețetă este perfectă servită proaspătă. Dar o puteți păstra la frigider până la două zile. Este mai puțin decât salata obișnuită cu ouă. Deoarece după două zile avocado din această rețetă va începe să se oxideze și să devină maro. Mă îndoiesc foarte mult că veți avea vreodată resturi. De fapt, puteți dubla sau tripla cu ușurință și această rețetă.