Reclamă

O cină rapidă de pui de 20 de minute, suficient de simplă pentru mijlocul săptămânii, dar suficient de elegantă pentru companie, sosul meu versatil de ciuperci cremos servit cu un piept de pui ușor crusat.

Este la fel de gustos pe cât arată și este foarte, foarte, foarte bun! Un prim plan al pieptului de pui în sos cremos de ciuperci într-o tigaie. Proaspăt scos de pe aragaz!

Sosul cremos de ciuperci este adevăratul erou în acest fel de mâncare. Este o opțiune excelentă de sos pentru carnea slabă din piept de pui, adăugând bogăție și factor wow! Sosul cremos de ciuperci din această rețetă este un sos excelent pentru pieptul de pui. Adăugând bogăție la ceea ce este o carne altfel foarte slabă.

Ingrediente

Pixabay

Piept de pui – doar 2 pe care le taiem in jumatate pe orizontala pentru a face 4 fripturi (care vor servi 4 daca ai folosit piept mare). Fileurile de coapse dezosate funcționează de asemenea. Dacă folosiți pulpe, vă recomand să bateți carnea pentru a uniformiza grosimea și pentru o suprafață mai plană, astfel încât să se prăjească până la o croantă mai uniformă.

Făină – aceasta este pentru a pudra puiul, ceea ce îi conferă o acoperire ușoară crocantă și dă sosului ceva de care să se agațe. Fără el, sosul alunecă de pe suprafața puiului. Aceasta nu este mare lucru ca atare, dar este mai plăcut când sosul rămâne pe pui când îl puneți cu lingura!

Ciuperci – orice tip de ciuperci mici feliabile va funcționa aici. Ciupercile elvețiene/Cremini sau ciupercile shiitake sunt grozave – tocmai am folosit ciuperci albe standard.

Usturoi – pentru ca acolo unde sunt ciuperci, intotdeauna este usturoi!

Untul – pentru că și în lumea mea, unde sunt ciuperci și usturoi, trebuie să facă apariție și untul. Untul este o aromă (și atât de mult!) Cu toate acestea, uleiul de măsline, margarina și alte alternative vor funcționa foarte bine, deoarece acest sos are și alte arome.

Smântână – pentru că aici facem un sos cremos! Alternativă mai scăzută în grăsimi: lapte evaporat. Aceasta funcționează de fapt mai bine decât crema cu conținut scăzut de grăsimi. Deoarece consistența este mai groasă și este cu ~30% mai mică în calorii decât crema integrală.

O mică surpriză

Vin alb – Ah, ingredientul secret! Un strop de vin alb contribuie foarte mult pentru a adăuga profunzime de aromă sosurilor simple ca acesta, mai ales atunci când este folosit pentru a deglaza tigaia. Deglasarea este atunci când folosești un lichid (vin în acest caz) pentru a dizolva bucățile de aur lipite pe baza cratiței după ce ai servit puiul. Acele bucăți de aur – numite în mod corespunzător fond – sunt aromă liberă și stau la baza gustului incredibil al acestui sos cremos, altfel simplu!

Parmezan – turbocompresorul de aromă! Parmezanul sporește și mai mult gustul și adaugă un alt strat de aromă. În plus, pentru această rețetă, ajută la îngroșarea sosului mai degrabă decât a avea nevoie de galoane de smântână; și

Supa/bulion de pui – pentru a da și mai mult corp acestui sos cremos!

Cum se prepară puiul în sos cremos de ciuperci

Aceasta este o rețetă de pui cu adevărat drăguță și rapidă

4 minute pentru a găti puiul până la auriu

5 minute pentru a soti ciupercile

3 minute pentru a termina sosul

Cum se prepară pui în sos cremos de ciuperci

Pui împărțit: Tăiați puiul în jumătate pe orizontală pentru a da două fripturi subțiri pe piept, astfel încât să aveți patru fripturi în total. Tăierea pieptului în acest fel este o modalitate excelentă de a găti pieptul de pui pe aragaz. Deoarece se gătește mai repede și mai uniform. În schimb, un sân întreg este mult mai gros, astfel încât marginea exterioară și capătul subțire al cozii se gătesc și se usucă înainte ca mijlocul părții celei mai groase să se gătească (cu excepția cazului în care le tăiați la o grosime uniformă);

Se asezoneaza si se pudrează: se presară puiul cu sare si piper, apoi faina. Prăjiți puiul în tigaie în unt până devine auriu și crocant – doar 2 minute pe fiecare parte sunt potrivite, deoarece puiul este acum tăiat foarte subțire;

Gătiți ciupercile: Scoateți puiul, apoi mai topiți puțin unt pentru a găti ciupercile până devin aurii. Sfat pro: Adaugati spre final usturoiul altfel arde bine inainte ca ciupercile sa fie gata;

Cum se prepară pui în sos cremos de ciuperci

5. Tava pentru deglazura: Adăugați vinul – va fi bule viguros și va fi abur! Vom fierbe rapid pentru a găti alcoolul și vom lăsa în urmă aroma. De asemenea, pe măsură ce fierbe, toate chestiile maro de pe fundul tigaii de la rumenirea puiului ȘI a ciupercilor (aceasta se numește fond) se vor dizolva în lichid. Ceea ce face sosul și mai gustos!

6. Fă-o cremoasă: Adaugă smântâna și parmezanul.

7. Fierbeți câteva minute pentru a reduce și a se îngroșa.

8. Serviți! Întoarceți puiul în tigaie să se încălzească și ungeți baza cu sos. Atunci servește!


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro