Reclamă

Chicken fingers și cartofii prăjiți sunt cele mai ușor de gătit pentru a face ziua cuiva să fie perfectă.

Pregătește această rețetă distractivă și gustoasă pentru cina de diseară pentru tine și familia, pentru a învinge vremea mohorâtă. Pentru o alternativă mai sănătoasă, puteți folosi o friteuză cu aer pentru a le găti, sau le puteți coace în cuptor.

Ingrediente

Pixabay

6 jumătăți de piept de pui fără piele și dezosat – tăiate în fâșii.

1 ou, batut.

1 cană de lapte bătut.

1 ½ linguriță de usturoi pudră.

1 cană de făină universală.

1 cană pesmet asezonat.

1 linguriță sare.

1 linguriță praf de copt.

1 litru de ulei pentru prăjit.

Instrucțiuni

Puneți fâșiile de pui într-o pungă de plastic mare, resigilabilă. Într-un castron mic, amestecați oul, zara și pudra de usturoi. Se toarnă amestecul în pungă cu pui. Sigilați și dați la frigider pentru 2 până la 4 ore.

Într-o altă pungă de plastic mare, resigilabilă, amestecați împreună făina, pesmetul, sarea și praful de copt. Scoateți puiul din frigider și scurgeți-l, aruncând amestecul de zară. Pune puiul în punga de amestec de făină. Sigilați și agitați pentru a acoperi.

Încinge uleiul într-o tigaie mare și grea la 190 de grade Celsius.

Puneți cu grijă puiul acoperit în ulei încins. Se prăjește până când devine maro auriu și sucurile curg limpede. Scurgeți pe prosoape de hârtie.

Sfaturi de servire și păstrare

Preparați din timp: acoperiți fâșiile de pui cu câteva ore înainte de a dori să le prăjiți. Pur și simplu puneți puiul pregătit pe o farfurie, acoperiți cu plastic și păstrați-l la frigider.

PĂSTRAȚI resturile timp de 3-4 zile într-un recipient ermetic la frigider. De asemenea, pot fi congelate până la 4 luni. Am plasat fiecare fâșie într-o pungă de sandviș pliată și apoi le depozitez împreună într-un congelator Ziploc.

Le puteți încălzi în cuptorul cu microunde, în cuptorul de pâine sau în cuptorul obișnuit. Coaceți-le timp de 12-15 minute sau până când sunt calde și crocante. De asemenea, sunt grozave de feliat și de folosit în salate sau wrapuri.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro