Reclamă

Toată lumea are nevoie de o rețetă de bază de spaghete bolognese, care să aibă un gust grozav, oricât de simplă ar fi.

Obțineți acea profunzime de aromă gătind sosul foarte ușor până devine super bogat. Acest spag bol este conceput pentru a fi o rețetă cu cost redus.

Ingrediente

Pixabay

1 lingură ulei de măsline.

4 bucăți bacon afumat, tocat mărunt.

2 cepe medii, tocate mărunt.

2 morcovi, tăiați și tăiați mărunt.

2 batoane de telina, tocate mătunt.

2 căței de usturoi tocati mărunt.

2-3 crenguțe frunze de rozmarin culese și tocate mărunt.

500 g carne tocată de vită.

Pentru sos

2 cutii de 400 g roșii.

pachet mic frunze de busuioc culese, ¾ tocate mărunt și restul lăsat întregi pentru ornat.

1 linguriță oregano uscat.

2 frunze de dafin proaspete.

2 linguri piure de roșii.

1 cub de supă de vită:

1 ardei iute roșu fără sâmburi și tocat mărunt (opțional)

125 ml vin roșu.

6 roșii cherry tăiate în jumătate.

Metodă

PASUL 1

Pune o cratiță mare la foc mediu și adaugă 1 lingură ulei de măsline.

PASUL 2

Adăugați 4 slănină tăiată mărunt și prăjiți timp de 10 minute până devin aurii și crocante.

PASUL 3

Se reduce focul si se adauga cele 2 cepe, 2 morcovi, 2 batoane de telina, 2 catei de usturoi si frunzele din 2-3 crengute de rozmarin, toate tocate marunt, apoi se prajesc 10 min. Amestecați des legumele până se înmoaie.

PASUL 4

Creșteți focul la mediu-mare, adăugați 500 g carne tocată de vită și gătiți amestecând timp de 3-4 minute până când carnea se rumenește peste tot.

PASUL 5

Adăugați 2 cutii de roșii prune, frunzele tăiate mărunt din ¾ pachet mic de busuioc, 1 linguriță de oregano uscat, 2 foi de dafin, 2 linguri de piure de roșii, 1 cub de supă de vită, 1 ardei iute roșu fără semințe și tocat fin (dacă este folosit), 125 ml vin roșu și 6 roșii cherry tăiate în jumătate. Amestecați cu o lingură de lemn, rupând roșiile prune.

PASUL 6

Se aduce la fierbere, se reduce la foc mic și se acoperă cu un capac. Gatiti 1 ora si 15 minute amestecand din cand in cand, pana obtineti un sos bogat si gros.

PASUL 7

Adăugați 75 g parmezan ras, verificați condimentele și amestecați.

PASUL 8

Când bolognese este aproape gata, gătiți 400 g spaghete urmând instrucțiunile de pe ambalaj.

PASUL 9

Scurgeți spaghetele și fie amestecați în sosul bolognese, fie serviți sosul deasupra. Serviți cu mai mult parmezan ras, restul de frunze de busuioc și pâine, dacă doriți.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro