Tortul cu miere este un desert subestimat.
De asemenea, este extrem de simplu de făcut. Cu un pic pudră de zahăr pudră, sau poate o lingură de smântână sau glazură de lămâie, dacă chiar ai chef. Trucul aici este să folosești miere foarte bună.
În cele mai multe cazuri, mierea de trifoi este folosită în mod obișnuit la copt. Deoarece aroma sa este ușoară, dar aici dorim ca aroma de miere să iasă în evidență. Am folosit o miere de flori sălbatice. Care este dulce și florală și dă tortului multă aromă. Ar merge bine și o miere de floare de portocal. Vrem ca aroma de miere să fie pronunțată cu adevărat!
De asemenea, prăjiturile cu miere pot avea tendința de a fi prea uscate, așa că ne-am asigurat că acesta nu va fi prin adăugarea de smântână. Care funcționează pentru a menține prăjitura fragedă și umedă. Serviți-l cu o ceașcă de ceai sau cafea și nu veți fi dezamăgiți. Prajitura este perfectă când încă este puțin caldă. Dar poate fi ținută și la temperatura camerei o zi sau două!
Ingrediente
2 c. făină universală
1/2 linguriță de sare
1/2 linguriță de praf de copt
1/2 c. (1 baton) unt, înmuiat
1 c. Miere
3 ouă mari
1/4 linguriță extract de migdale
1/2 c. smântână
Zahăr pudră, pentru servire
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 350°. Tapetați o tavă rotundă de mărime medie cu hârtie de gătit și ungeți cu spray de gătit. Sau chiar și cu puțin ulei de floarea soarelui. Într-un castron mare, amestecați făina, sarea și bicarbonatul de sodiu.
Într-un alt castron mare, folosind un mixer manual, bateți untul și mierea împreună. Acestea trebuiesc bătute până când untul este omogen și amestecul este ușor și cremos. Adăugăm ouale, pe rând, bătând bine după fiecare adăugare, apoi adăugăm extract de migdale. Adăugați ingredientele uscate și bateți până când abia se combină, apoi adăugați smântână și bateți până când se combină.
Turnați aluatul în tava de tort pregătită și coaceți până când o scobitoare introdusă în mijloc iese curată. Asta ar trebui să dureze circa 35 de minute. Lasă-l să se răcească. Se servește ca atare sau cu puțin zahăr pudră.