Reclamă

Pierogi arată asemănător cu Potstickers, dar sunt umpluți cu cartofi și branză.

Acestea sunt găluște cremoase de vis, care sunt garantate să te cucerească la fața locului. Aceste pierogi sunt hrana de confort suprem. Aluatul este un aluat fără drojdie cu care se lucrează foarte ușor. Se rostogolește ca un vis. În mod tradițional, aceste găluște de cartofi și brânză sunt făcute cu brânză de fermier, care poate fi greu de găsit. Brânza de vaci și smântâna fac o înlocuire excelentă.

Combinația de fierbere și apoi prăjire la tigaie oferă textura perfectă. Acestea sunt perfect fragede, cu un exterior ușor crocant. Interiorul conține o umplutură delicioasă și brânză pe care o vei iubi. Ceapa caramelizată și untul sunt absolut divine. Acoperiți acești pierogi cu puțin mai multă brânză și ceapă verde, dacă doriți.

Ingrediente

Pixabay

Aluat

2 căni (240 g) de făină universală nealbită.

1/2 linguriță sare.

1 ou mare.

1/2 cană (113 g) smântână.

4 linguri (57g) unt, temperatura camerei.

Umplere

1 cană (227 g) piure de cartofi, cald.

1 cană (113 g) brânză cheddar ascuțită, mărunțită.

Final

4 linguri (57g) unt, rece.

2 eșalope mari (156g), tăiate cubulețz sau o ceapă medie (156 g), tăiată felii.

Instrucțiuni

Pentru a face aluatul: Amestecați făina și sarea. Adăugați oul în făină și amestecați. Aluatul va fi destul de aglomerat în această etapă.

Se lucrează cu smântâna și untul moale până când aluatul se reunește într-o bilă ușor aspră, ușor lipicioasă.

Folosind doar vârfurile degetelor, frământați și pliați aluatul fără a adăuga făină suplimentară, până când aluatul devine mai puțin lipicios, dar încă destul de umed.

Înfășurați bine aluatul în folie de plastic și lăsați-l la frigider pentru 30 până la 60 de minute sau până la 48 de ore.

Pentru a face umplutura: Combinați piureul de cartofi cald și brânza. Se amestecă și se pasează până când brânza se topește și umplutura este rece la atingere. Gustați și potriviți condimentele cu sare și piper.

Pentru a umple pierogi: Rulați jumătate din aluat cu o grosime de 1/8″. Folosiți un tăietor rotund de 2″ pentru a tăia cercuri de aluat. Repetați cu cealaltă jumătate de aluat. Salvați resturile; acestea pot fi tăiate în bucăți mici și adăugate la supe fierte.

Pune 1 1/2 linguriță de umplutură pe fiecare rundă de aluat. Îndoiți ușor aluatul, formând un buzunar în jurul umpluturii. Ciupiți marginile pierogilor pentru a sigila, apoi sigilați din nou cu dinții unei furculițe.

În acest moment, pierogi poate fi congelat timp de până la 4 săptămâni, sau refrigerat peste noapte sau gătit într-o oală mare cu apă clocotită cu sare. Gătiți doar vreo 10 pierogi o dată, astfel încât să aibă loc să plutească fără să se lipească. Când pierogii plutesc, s-au terminat. Timpul va varia în funcție de dacă sunt proaspete sau congelate.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro