Reclamă

De Sfintele Paști, de pe mesele românilor nu lipsesc niciodată cozonacul și pasca. În ultimii ani, moda de a le cumpăra gata coapte de la patiserii sau de la supermarket a luat amploare. Unele gospodine apelează la acest lucru din lipsă de timp. De asemenea, multe dintre ele se feresc să prepare cozonacul din cauza complexității rețetei.

Prepararea lor în casă nu este atât de dificilă precum pare. De altfel, poți obține un cozonac perfect și fără frământare.

Cozonac fără frâmântare

Pentru a pregăti doi cozonaci pufoși fără timp îndelungat la capitolul frământare ai nevoie de următoarele ingrediente:

-1 kg de făină de calitate superioară;

-200 ml lapte;

-8 ouă;

-100 ml unt topit;

-250 grame zahăr;

-un cub de drojdie proaspătă;

-arome (vanilie, coajă de lămâie, rom, portocală);

Pentru umplutură:

-nuca măcinată;

-ciocolată neagră.

Pentru un cozonac pufos si aerat este indicat să cerni făina cu o zi înainte. Astfel, aluatul va crește rapid și te va ajuta să obții cei mai aspectuoși cozonaci. Sparge ouăle și separă gălbenușurile de albuș. Pune untul la topit și laptele la încălzit

Separat, peste drojdie adaugă o linguriță de zahăr, precum și lapte căt sa amesteci pentru a forma o consistența cremoasă. Adaugă și o lingură de făină și lasă-o la crescut.

Peste gălbenușuri adaugă zahăr, aromele,untul topit, dar și laptele cald. De asemenea, în această compoziție poți adăuga și aromele. Toarnă  amestecul peste făină și amestecă. Este necesar să te asiguri că ai încorporat bine toate Ingredientele. După ce acestea  au fost omogenizate, acoperă vasul în care se adlă aluatul cu folie alimentară și lasă-l la crescut.

După minim 1 oră la loc călduros, aluatul este gata pentru a fi copt. Întinde-l pe masa de lucru si umple fiecare foaie cu nuca măcinată. Rulează-i și așează-i în tava pentru cozonac. Se coc la 180 de grade timp de 40 de minute.

După ce l-ai scos din cuptor și a stat la rece minim 3 ore, cozonacul poate fi glazurat cu ciocolată.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro