Ce poate fi mai plăcut decât în astfel de zile friguroase să te delectezi cu un corn pufos plin cu ciocolată? Unde mai pui că îl poți savura cald, proaspăt scos din cuptor. Dacă alegi să le pregătești acasă, aceste cornuri vor fi în mod cert pe placul copiilor. De altfel, aceste gustări sunt ideale pentru pachețelul de la școală. Pentru pregătirea lor nu ai nevoie de multe ingrediente.
Cornuri pufoase cu ciocolată
Pentru a pregăti aceste cornuri pufoase cu ciocolată vei avea nevoie de :
-500 de grame de făină 000;
-200 ml lapte;
-25 grame de drojdie proaspătă;
-2 ouă;
-50 grame de unt;
-esență de vanilie;
-100 grame de zahăr.
Pentru umplutură: cremă de ciocolată/nutella, după preferințe.
Amestecă laptele călduț cu drojdia crudă alături de o linguriță de zahăr. Lasă acest amestec la crescut pentru 5 minute. Separat, peste făină adaugă ouăle, untul topit, zahărul, precum și esența de vanilie.
Toarnă peste făină și amestecul de drojdie, zahăr și lapte călduț. Începe să amesteci până ajungi la consistența de aluat. Pentru partea de frământare te poți ajuta de un mixer pentru aluat. De asemenea, procesul va fi la fel de eficient dacă îl urmezi manual. Este necesar să frămânți aluatul timp ce 10-15 minute până ce acesta devine omogen și se desprinde de pe pereții vasului.
Lasă aluatul acoperit la crescut pentru minim 35-40 de minute.
După ce acesta și-a dublat volumul, răstoarnă-l pe suprafața de lucru.
Împarte-l in patru părți egale și începe să întinzi din fiecare o foaie cu grosimea de 2-3 cm. Secționează foaia în funcție de cât de mari vrei să iasă cornurile pufoase. Umple fiecare triunghi cu ciocolată și rulează. Așează cornurile cu grijă în tava tapetată cu hârtie de copt și unge-le cu ou.
Pune totul la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade. După preferință aceste cornuri pot fi pudrate cu zahăr.