Reclamă

Vreme este tot mai rece, așa că ne îndreptăm cu pași rapizi spre serile leneșe de „Netflix and chill”. Cu un film bun și o ciocolată caldă merge perfect și o gustare dulce. Așa că propunerea pentru ziua de astăzi este o rețetă dulce și delicioasă, cookies de ciocolată cu nucă. Un gust puternic de ciocolată, acompaniat de o aromă desăvârșită de nucă vor face din acest desert unul dintre preferatele tale.

Rețeta de cookies de ciocolată cu nucă este una simplă, care nu îți va da prea mari bătăi de cap. Desertul este unul cu un gust intens și merge acompaniat perfect de o cană de ceai sau ciocolată caldă sau un pahar de lapte. Cu siguranță micile prăjituri te vor cuceri încă de la prima gură.

Rețeta zilei | Cookies de ciocolată cu nucă. Gustarea ideală pentru serile de film
Pexels

Ingrediente

  • 115 gr ciocolată neagră (70% cacao)
  • 25 gr unt nesărat (80% grăsime)
  • 70 gr zahăr fin
  • 10 gr zahăr vanilat (bourbon)
  • 1 ou
  • 1/2 linguriță esență de cafea
  • 25 gr făină albă
  • o priza sare
  • 1 vârf cuțit bicarbonat de sodiu
  • 50 gr nucă tocată
  • 50 gr fulgi/chipsuri de ciocolata (minim 50% cacao)

Mod de preparare

Pentru început se amestecă făina cu sarea și bicarbonatul. Separat ciocolata se rupe în bucățele și se topește la abur. Peste ea se adaugă și untul tăiat în cubulețe și se mestecă ușor până când totul se topește. Cât amestecul este încă pe foc se adaugă și zahărul. Mai apoi, după ce și acesta se topește în compoziție se adaugă oul și esența. Totul se amestecă bine până la omogenizare. Rezultatul o să fie un amestec moale și lucios.

Apoi se adaugă în compoziție și făină, iar totul se amestec puternic până când se obține un aluat elastic. Când compoziția este răcită se adaugă nuca mărunțită și fulgii de ciocolată. Apoi într-o tavă tapetată cu hârtie de cop se așează câte o lingură de aluat, până se termină compoziția. Totul va merge la cuptor timp de 12 minute la 170 de grade.

Când timpul de coacere este gata se scoate tava din cuptor și se lasă la răcit. Inițial cookies-urile o să fie destul de moi, însă după ce se răcoresc o să fie ferme. După cel puțin 15 minute le puteți dezlipi din tavă și le puteți savura.

Poftă bună!


Reclamă

Share.

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune, activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației Substanțial.ro. Este bine ancorată în tot ceea ce ține de showbiz și la curent cu ultimele noutăți.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro