Iată o rețetă delicioasă de coaste de porc cu o garnitură de cartofi la cuptor și legume proaspete care va impresiona cu siguranță papilele gustative ale celor care o gustă.
Ingrediente pentru coaste de porc:
- 1,5 kg de coaste de porc
- 2 căței de usturoi, mărunțiți
- 2 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri de miere
- 2 linguri de sos de soia
- 1 lingură de boia de ardei dulce
- 1 linguriță de boia iute (opțională, pentru un pic de iuțeală)
- Sare și piper, după gust
Ingrediente pentru garnitura de cartofi:
- 1 kg de cartofi, curățați și tăiați cuburi
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 lingură de rozmarin uscat
- Sare și piper, după gust
Ingrediente pentru garnitura de legume:
- 2 morcovi, tăiați în bastonașe
- 2 dovlecei, tăiați în rondele
- 1 ardei roșu, tăiat în fâșii
- 1 ceapă roșie, tăiată subțire
- 2 linguri de ulei de măsline
- Sare și piper, după gust.
Instrucțiuni:
- Începeți prin a pregăti marinada pentru coastele de porc. Într-un bol, amestecați usturoiul mărunțit, uleiul de măsline, mierea, sosul de soia, boiaua de ardei dulce și boiaua iute (dacă folosiți). Aromatizați cu sare și piper după gust.
- Puneți coastele de porc într-o tavă și ungeți-le generos cu marinada pregătită. Acoperiți tava cu folie de aluminiu și lăsați coastele să se marineze în frigider timp de cel puțin 2 ore sau, ideal, peste noapte.
- Preîncălziți cuptorul la 180°C. În timp ce cuptorul se încălzește, pregătiți garnitura de cartofi. Amestecați cuburile de cartofi cu uleiul de măsline, rozmarinul uscat, sarea și piperul. Așezați cartofii într-o tavă și dați-i la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute sau până devin aurii și crocanți.
- În timp ce cartofii se coc, pregătiți garnitura de legume. Într-un alt bol, amestecați morcovii, dovleceii, ardeiul roșu și ceapa cu uleiul de măsline. Aromatizați cu sare și piper. Răspândiți legumele pe o tavă separată și coaceți-le în cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute sau până devin fragede și ușor rumenite.
- Când coastele de porc au fost marinate, scoateți-le din frigider și îndepărtați folia de aluminiu. Creșteți temperatura cuptorului la 200°C și introduceți coastele. Coaceți-le timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când sunt fragede și frumos rumenite.
- După ce coastele de porc și garniturile sunt gata, serviți-le imediat. Puteți presăra puțin pătrunjel proaspăt tocat deasupra pentru un plus de prospețime.