Dacă nu ai gustat până acum delicioasele clătite brașovene, trebuie să o faci. Și nu, nu va fi nevoie să dai o fugă în orașul de sub Tâmpa pentru a te bucura de acest desert. Îl poți pregătit cu succes la tine acasă. Cu puțin efort și ingrediente de cea mai bună calitate, toți cei dragi vor fi fascinați de acest gustul lor.
Clătite brașovene – rețeta pas cu pas
Rețeta de clătite brașovene își are originile în Șcheii Brașovului. Zona veche a orașului, unde gospodinele pregăteau desertul în zilele de sărbătoare. Puține restaurante din Brașov mai pregătesc acum aceste clătite. Cele care o fac au prețuri destul de piperate. Astfel, dacă vrei să te bucuri de desert la tine acasă, le poți pregăti cu succes.
Pentru aromatele clătite brașovene ai nevoie de :
Aluat clătite
- 300 gr făină;
- 180 ml lapte;
- un praf de sare;
- 2 ouă.
Pentru umplutură:
- brânză dulce (150 grame);
- Zahăr;
- Un ou;
- Vanilie.
Pentru crema în care vei coace clătitele:
-6 linguri de smântână;
-3 ouă mari;
-3 linguri de zahăr.
Pregătește clătitele după rețeta clasică. Ai grijă să nu obții clătite bine rumenite, ci mai degrabă doar aurii. Nu uita că acestea vor petrece și la cuptor câteva zeci de minute.
Pentru a pregăti compoziția de umplutură amestecă brânza cu zahărul și oul. Dacă preferi stafidele le poți adăuga de asemenea în această compoziție.
Pune umplutura în clătite și așează-le în tavă. Peste acestea toarnă smântâna amestecată cu ou și vanilie. Tava trebuie să stea la cuptor minim 10 minute.
Clătitele trebuie să devină aurii deasupra, iar compoziția de smântână să fie închegată. Desertul se poate servi atât cald cât și rece.